Egy lelet, mely fenekestől felforgathatja az emberi faj eredetét!

2023. március 17., péntek
Lehet, hogy a modern ember nem is Afrikából származik?

A modern ember alapjaiban véve Afrikából érkezett, legalábbis így tartják a tudomány mai állása szerint. Azonban ez lehet, hogy mégsem így volt.

Sőt, lehet, hogy az ember eredete teljesen máshová vezet vissza - állítják a kutatók egy régészeti lelet kapcsán, mely fenekestől felforgathatja az emberi evolúció elméletét.

Arról van ugyanis szó, hogy korábban felfedeztek egy olyan maradványt, mely feltehetően egy emberi csonthoz tartozott: nevezetes egy 7.2 millió éves régi fognak a megmaradt töredékei.

Eddig úgy gondolták a kutatók, hogy az emberiség valamikor 5 és 7 millió év között kezdett el a múltban kifejlődni. Ekkor indult meg az az előember faj Afrikából, mely már képes volt fölegyenesedve járni, és szétszéledt az egész világban.

A jelek szerint azonban elképzelhető, hogy ez mégsem így történt.

Ugyanis a 7.2 millió éves fogmaradvány egyértelműen azt sugallja, hogy az egész téves, ugyanis ezta maradványt a Balkánon találták meg. Akkoriban tehát már ott feltételezhetően élhettek ősemberek.

Éppen ezért vetődött az fel, hogy talán nem, Afrika lehet az emberiség bölcsője, hanem a Közép-Kelet.

A lelet további vizsgálata is ezt a lehetőséget támasztja alá. Az ember tehát nem eredendően Afrikából származik, bár korábban ezt mindenki így gondolta és sejtette.

A Görögországban felfedezett fog mellett találtak még egy állkapocs csont töredéket is, melyet szintén megvizsgáltak modern technikával.

Ezek is ugyanazt mutatták: néhány száz, vagy ezer évvel régebbiek, mint a valaha talált legrégebbi Afrikában talált ősember maradványok.

Ez persze egyúttal azt is jelentheti akár, hogy bár Afrikából terjedtek el az emberek, még nem találtunk 7 millió évnél régebbi leletet a területen, de idővel fogunk. Ha így lesz, akkor újra Afrika valószínűsíthető az emberiség bölcsőjének.

Mindezek ellenére tudományos szempontból most a Közel-Kelet került képbe, mint lehetséges eredet.

Feltételezhetően a csimpánz és az ember ezen a területen vált végleg ketté, noha erre még nincsenek konkrét bizonyítékaik a régészeknek.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány történelem emberiség őskor az ember eredete


Megtekintések száma: 107491

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet