Egy mexikói esküvői üzletben kiállított manöken babáról azt beszélik, hogy valójában egy halott nő teteme

2017. január 25., szerda
A mexikói Chihuahua városában található La Popular esküvői üzlet rejtélyes manökenjének nyomában.

Városi legendák mögötti igazság

Bizarr, már-már nyugatalnító városi legendák mindenhol vannak. Minden településnek megvannak ugyanis a maga démonjai, félelmei.

Azonban vannak olyan helyzetek, amikor kiderül, hogy a városi legenda nem is annyira legenda, mint gondolták, és hogy nagyon is sok igazság lapul a hátborzongató dolgok mögött.

A mese nem mindig mese, és sokszor a legvadabb dolgok is egy valóságalapú igazságon alapulnak. Sőt, néha a valóság sokkal elképesztőbb, mint egy kitalált legenda.

Ilyen lehet a Mexikóban, egész pontosan Chihuahua városában található egyik esküvői üzlet, a La Popular egyik kirakatában álló mozdulatlan manökenbaba legendája is. A babának ugyanis egy igazán vérfagyasztó titka van...

Bizarr manöken baba

A bizarr manöken baba az 1930-as év márciusától kezdve áll folyamatosan a La Popular kirakatában. A baba jól bírja az idő vasfogát, és nem hagyta, hogy kikezdjék annak viszontagságai.

Az a hír kezdte járni egy időben, hogy a manöken baba él. Vagyis egész pontosan: egy élő ember volt eredetileg, akit kipreparáltak, és konzerváltak.

A baba kezeit megnézve ugyanis jól látszottak a bőr tónusai, de még az ujjak lenyomatának mintázata is, ilyet pedig akkoriban lehetetlen volt készíteni, és még ma sem lenne értelme ennyire részletes babát előállítani.

De a manöken babának nem csak a kezei, hanem a szemei és a haja is sokkal valóságosabbnak tűnt, mint bármi.

A városban hamar elterjedt a pletyka, hogy a baba alapjául egy élő ember szolgált: szó szerint.

Az újságírók oknyomozásba kezdtek, és kiderítették, hogy a baba nagyon is hasonlít valakire, aki az egyik korábbi tulajdonosa volt az üzletnek. Ennek a valakinek volt a lánya, és Pascuala Esparza néven élt.

Hátborzongató titok

Esparza tragikus módon azelőtt hunyt el nem sokkal, hogy vőlegényével megesküdtek volna. Egy fekete özvegy csípése végzett a lánnyal.

Ekkor döntöttek úgy a lány szülei, hogy soha be nem teljesült esküvőjének emléke előtt tisztelegve a lányukat preparálják ki, mumifikálják, majd állítsák ki az üzlet kirakatába.

Azóta rengeteg ijesztő pletyka kering a manöken baba körül. Egy szóbeszéd szerint a lányhoz minden este eljön egy beteg szerető, aki ért a fekete mágiához, és egész este táncol vele.

A szemtanúk arról is beszámoltak már, hogy az éjszaka során - de néha nappal is - változtatja pozícióit a kirakatban.

A helyiek egy része ezért időnként virágokat, ajándékokat tesz a kirakat elé, ezzel tisztelegve az idő előtt elhunyt menyasszony emlékének.

Az új tulajt egyáltalán nem zavarja a felhajtás, mi több, tetszik is neki, hiszen az üzletnek is jó.

Hogy valóban igazak-e a legendák, vagy sem, nem tudni teljes bizonyossággal, azonban rengeteg szemtanú esküszik arra, hogy látta pislogni, és mozogni a manöken babát, aki soha be nem következett esküvőjére vár...

paranormál kísértet szellem szellemek érdekes érdekesség kísértetek bizarr ijesztő mágia


Megtekintések száma: 67839

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet