Egy német lap szerint Magyarország miatt fog kitörni a harmadik világháború?

2018. február 12., hétfő
Lengyelország, Magyarország és Csehország politikája oda sodorja Európát ahol a két világháború előtt volt - állítják.

Komoly gondban a világ, mert miattunk robabnhat madj kia világháború?

Ezt állítja a német lap, a Süddeutsche Zeitung.

Egy szakember nyilatkozott a lapnak, amiben megemlíti hazánkat is, és a lengyeleket, valamint a cseheket.

Valójában szerinte az a nagy veszélye a jelenlegi politikai helyzetnek és a nemzetek közötti feszültségeknek, hogy egy idő után fegyveres konfliktusokká is fajulhatnak.

A müncheni Történelemkutató Intézet helyettes vezetője szerint ugyanis a makacs nemzetállamok komolyan kockára teszik az európai békét.

Magnus Brechtken azt is elmondja, hogy hogy mindkét világháborút a nacionalizmus idézte elő, és az európai egységmozgalom 45 után a többi közt éppen erre a tanulságra épült.

Szerintük tehát nem jó, és kifejezetten káros az EU-ra nézve az erősödő nemzetállami - vagyis nemzeti -tudat.

Ezt ők már csak tudják, lásd a náci Németország időszaka, és az a brutalitás, amit akkor tettek.

Azonban nem szabad összekeverni a szezont a fazonnal. Egy hitleri rezsim történelmi nyoma nem lenne szabad, hogy rányomja a bélyegét arra, ahogyan más nemzetállamok erős nemzeti erőinek növekedését figyelik.

"Lehangoló a kép, amit Magyarország, Lengyelország és Csehország nyújt. Az egy főre vetített támogatást tekintve a magyarok az elsők az unióban, ám az Orbán-kabinet közben tudatosan figyelmen kívül hagyja annak a politikai kultúrának a szabályait, amely éppen a szolidaritáson alapszik." - írja a vilagfigyelo.com.

A német lap szakértője szerint tehát a magyraok és a csehek és a lengyelek a második világháború előtti állapotba ránthatják vissza Európát.

Vagyis szerintük önző nemzetállamok rivalizálnak egymással...

Valójában persze erről szó sincs, és megint csak egy újabb támadás Brüsszel részről, hogy a nemzetállamok megítélését gyengítsék. Sőt, akadnak olyan nézetek is, miszerint az EU vezetőinek végső célja az, hogy a nemzetállamokat összeugrasszák.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség európa politika menekültválság bevándorlás magyraország


Megtekintések száma: 30231

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet