Egy neves kutató megdöbbentő állítással állt elő a földönkívüliekről!

2019. szeptember 8., vasárnap




Még ebben az évszázadban be is következhet!

Jill Tarter, a SETI Intézet egyik vezető kutatója hajmeresztő dolgokat modnott, amivel az egész világ figyelmét felhívta magára, és a földönkívüliekkel kapscolatos vitákra, kérdésekre.

Mint ismeretes, a SETI annak idején azért alakult, hogy a földönkívüliek, és az azok által küldött, valamint hátrahagyott jelek után kutasson.

Eddig nem jártak sikerrel, bár voltak olyan rádiójelek a történelem során, melyek sokkal inkább tűntek mesterséges jelnek, mintsem természetesnek.

Ennek ellenére a mai napig nincs konkrét bizonyítéka tudomány kezében arra vonatkozóan, hogy léteznének más civilizációk is a Naprendszeren kívül.

Jill Tarter a Floridai Műszaki Intézetben tartott, A Cosmic Perspective: Searching for Aliens, Finding Ourselves című előadásán fogalmazta meg azt az állítását, ami talán lendületet adhat mindennek.

Ugyanis mindezen előjelek ellenére azt mondta, hogy a jelenlegi körülményeket és a tudomány állását figyelembevéve még ebben az évszázadban megtörténik a földönkívüliek felfedezése.

Úgy gondolom, hogy ebben a században fel fogjuk fedezni az életet a Földön túl

– mondta Tarter hallgatóságának. 

A kutató szerint az idegen életet biológiára vagy technológiára utaló nyomok segítségével azonosíthatjuk majd a Naprendszerben vagy azon kívül, az exobolygókon.

A SETI Intézet a NASA saját programjának indulása után magánszervezetként folytatta munkáját. Az intézet az elmúlt években az ATA segítségével mintegy 20 000 közeli csillagot vizsgált meg mesterséges jelek után kutatva.

A szakértők bíznak benne, hogy a távcső fejlesztésével még pontosabb méréseket végezhetnek.

Tarter szerint már megtervezték a teleszkóp a második generációs műszereit, most pedig megpróbálják összegyűjteni a megvalósításhoz szükséges összeget. 

A szakértő úgy véli, hogy a SETI számára kiemelten fontosak a fejlesztések, hiszen egy generációkon átívelő kutatásról van szó.

Természetesen sokan az összeesküvés elméletek hívei közül is megszólaltak a bejelentés hatására. Szerintük a SETI a NASA-val karöltve már régóta tud az idegenek létezéséről, és csak a megfelelő pillanatra várnak, hogy ezt nyilvánosságra hozhassák.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány ufó ufók idegen földönkívüliek idegenek csillagászat


Megtekintések száma: 268358





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet