Egy ősi kínai koponya írhatja át az emberi evolúciót!

2019. július 31., szerda




Ha beigazolódik az, amit sejtenek vele kapcsolatban, akkor a tankönyveket kidobhatjuk.

Egy 260.000 éves koponya most mindent megváltoztathat. ha ugyanis bebizonyosodik néhány dolog a kutatók és antropológusok előtt, akkor tényleg érdemes lesz minimum frissíteni a történelemkönyveket.

Egy olyan koponya került elő, ami nem illik bele a megtalált leletek eddigit sorába.

A koponya sok szempontból hasonlít a legkorábbi ismert Homo sapiens leletekre, igaz, ezen maradványoktól igen távol került elő.

"Ha csak a marokkói koponyákat találtuk volna meg, de a dali koponyát nem, lenne értelme továbbra is azt hinni, hogy minden modern ember Afrikában fejlődött ki" - mesélték izgatottan a kutatók.

Az adatok és a most közzétett eredmények szerint jellegzetességeink egy része Kelet-Ázsiából származik, Afrikába pedig csak később érkezhettek meg felmenőink.

Vagyis gyakorlatilag arról van szó, hogy valójában Ázsiából származhat az emberiség.

Ez pedig önmagában történelmi jelentőségű, arról nem beszélve, hogy a történelem emiatt több szempontból is kijavítandó.

Annak idején mi még úgy tanultuk, hogy Afrika volt az, ahonnan minden kiindult.

Az új kutatás és más modellek szerint azonban ez egyre inkább ingatag lábakon áll.

A korai emberek nem éltek genetikailag elszigetelten a világ más részeitől. A kutató szerint a génáramlás többirányú lehetett, így a mai európaiak és afrikaiak egyes vonásai ázsiai eredetűek.

Más elméletek azonban azt sem tartják kizártnak, hogy az ember a Földön több ponton indult fejlődésnek párhuzamosan. Ám ezt a párhuzamosságot nem lehet mivel magyarázni...

Az emberiség fejlődésével kapcsolatban még számtalan kérdés megválaszoltalan.

Azt sem érti ugyanis senki, hogyan, és miért kezdett el az ősi ember hihetetlen, gyors ütemben fejlődő és növekvő agykapacitásra szert tenni.

Az evolúciónak némileg ellentmondó sebességgel ment ugyanis végbe az ember „okosodása”.

Sokan véletlen mutációval magyarázzák, mások pedig ősi földönkívüli kísérletekkel.

A történelem és az emberiség múltjának szerelmesei előtt még rengeteg munka vár, hogy feltárják azt, ahonnan a fajunk ered.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány rejtély rejtélyek evolúció


Megtekintések száma: 51309





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet