​Egy professzor szerint univerzumunkat magasan fejlett lények hozták létre egy laboratóriumban

2021. október 22., péntek
Abraham Loeb bestseller szerző és a Harvard csillagásza korábban azon állításokkal került a címlapokra, hogy az idegen civilizációk 3000 évig nem fognak válaszolni az üzeneteinkre, hogy az Oumuamua nevű objektum egy csillagközi űrhajó lehetett, és hogy új kezdeményezést indított Galileo Project néven, amely jelenleg az idegen civilizációk által épített technológiák bizonyítékait keresi.

Amikor az idegen dolgok kerülnek szóba, Loeb tapasztalt szakértőnek számít. Most egy újabb elmélettel állt elő világegyetemünkről és az idegen életről, ami meglehetősen hátborzongató.

A héten a Scientific American folyóiratban megjelent véleménycikkében Loeb azt feltételezi, hogy drága és titokzatos világegyetemünket egy "fejlett technológiai civilizáció" alkothatta meg egy laboratóriumban.

"Mivel világegyetemünk lapos geometriájú, nulla nettó energiával rendelkezik, egy fejlett civilizáció pedig kifejleszthetett egy olyan technológiát, amely a semmiből létrehozott egy bébi univerzumot kvantum alagút segítségével," 

- írta Loeb.

Loeb azzal folytatja, hogy ez az elmélet egyesítheti vallásos meggyőződéseinket a tudománnyal, és C osztályú civilizációként jellemez minket.

Civilizációként, amely teljes mértékben függ a befogadó csillagától, mi csak egy C osztályú civilizáció vagyunk a fejlettségi skálán. Ha valaha is sikerülne függetlenednünk a Naptól, akkor B osztályúak leszünk, és ha valóban sikeresen meg tudunk tervezni egy saját univerzumot, akkor mi leszünk a csúcs, az A osztály.

Tehát az elmélet lényegében azt feltételezi, hogy egy A osztályú civilizáció teremtett minket. 

Az ismertetett elmélet számos kérdést megválaszolatlanul hagy, például azt, hogy az a civilizáció, amely minket teremtett, beavatkozik-e az életünkbe, és jóindulatú, gonosz vagy közömbös?

Lehet, hogy Loeb egy másik írásában részletesebben kifejti, hogy mit gondol a teremtőinkről, ám elgondolása továbbra is csak egy elmélet a sok közül. 


Megtekintések száma: 28155

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet