Egy rejtőzködő, törpékből álló civilizáció élhetett Alaszkában?

2023. május 14., vasárnap




Több olyan emlék és lelet is fennmaradt, mely bizonyíthatja egykori jelenlétüket.

Elképesztő elméletek egész sora kering az interneten, és különféle alternatív történelemmel foglalkozó fórumon, ugyanis egyes állítások szerint Alaszkában egykor létezett egy olyan népcsoport, melynek tagjai alacsonyak és erősek voltak.

Állítólag ezek igazi törpék lehettek, vagy valamiféle gnóm népség, nem tudni pontosan, de több utalás is van rájuk a történelemben.

Eredetüket sokan a Noatak vidékének környékére teszik.

Már jóval azelőtt benépesíthették Amerika egyes részeit - főleg Alaszkát - hogy az Európa felől érkező hódítók megvethették volna lábukat a kontinensen.

Akkoriban és azóta is sok olyan összetett kultúrával rendelkező különféle népcsoport, és törzs élt a területen, Mexikótól Alaszkáig, melyek említést tettek olyan apró emberekről, melyek nem voltak magasabb, mint egy méter.

A leírások szerint kicsik voltak, tömzsi testfelépítésűek, ellenben rendkívül erősek és szívósak.

Egyesek még megdöbbentőbb dolgokat állítanak ezekkel az apró törpeszerű emberekkel kapcsolatban. Akkoriban rengeteg törzsi mendemondában maradtak fenn különféle elemek szellemalakokról, az éjszaka a vidékek felett lebegő fényekről, és alakváltó lényekről.

Ezeket mind az alaszkai törpékhez kötik. Egyes paleoasztronautika hívő szerint még az sem kizárt, hogy ez a népcsoport nem is volt teljesen ember, ezért volt olyan kicsi, és különös testfelépítésű.

Ezeknek a lényeknek gyakran igen nagy orruk volt, és karakteres arcuk. Sokak szerint ebből kifolyólag valóban nem csak egyszerű emberek voltak, hanem gnómok, vagy gonosz törpék.

Hogy csörgedezett-e bármilyen szempontból más vér az ereikben, nem tudni. Soha nem került még elő olyan csontváz, mely bizonyíthatta volta létezésüket, ugyanakkor számos rajzon, faragáson, és művészeti alkotáson fel lehet ismerni őket.

Azt beszélték róluk feljegyzésekben, hogy apró termetük ellenére nagy fizikai erővel rendelkeztek, és olyan természetfeletti képességeik voltak, amik miatt más népek tartottak tőlük.

Sokszor dohányoztak, és mindig csukja szerű viseletbe burkolták arcukat. Olyan íjakat használtak a vadászataik során, melyeket mások nem tudtak használni, mert nem tudták kihúzni az íjat, betöltésre.

Ha valóban léteztek ezek a lények, nem tudni, hogy mi történt velük.

Sokak szerint ez az egész csak legenda, és érdemes így is kezelni a dolgot. Mások szerint a kitalált történeteknek is mindig van valami valóságalapja, így az alaszkai törpék valóban létezhettek.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek eltitkolt történelem elveszett civilizációk


Megtekintések száma: 128457





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet