Egy speciális karkötő elképesztő dolgot művel a csontjainkkal

2017. január 8., vasárnap
A Basslet egy olyan speciális karkötő, mely parányi mérete ellenére hatalmas mértékben kihat a szervezetünkre, csontjainkra.

A Lofelt által fejlesztett aprócska eszköz ugyanis olyan basszust képes kelteni, melyet mi magunk is érzünk.

Használata által valóban úgy érezzük egy az egyben, mintha egy rock koncerten lennénk. Ugyanis ténylegesen a csontjainkban érezhetjük a basszust.

Az egyik legnagyobb kihívás az volt, hogy a karkötő egy milliszekundumot se késsen a zenéhez képest, de akik a CES-en kipróbálták a Bassletet, azt mondják, hogy ettől egyáltalán nem kell tartani.

Ezt úgy oldották meg, hogy a karkötő nem Bluetooth-szal csatlakozik rá a telefonra, hanem a jack dugóba dugható különleges kiegészítővel, mely vezeték nélkül képes továbbítani a jeleket a karkötőnek, ami alapján az be tudja ütemezni a megfelelő ritmust.

A különleges kütyü nem is kerül ahhoz képest túl sokba, "csak" 180 dollárt kóstál. Az legalább ötvenezer forint, de legalább a kiszállítás ingyenes.

Azok, akik már kipróbálták, azt mondták, hogy valóban nagyszerű élményt nyújt az eszköz.

"Olyan, mintha egy hatalmas, vad koncerten lettem volna, pedig csak a szobámban álltam. Páratlan élmény volt!" - nyilatkozta egy újdonsült felhasználó.

A kutatók és egészségügyi szakemberek egy része ugyanakkor aggódik, ugyanis az aprócska szerkezet valóban basszus által keltett hullámokat éreztet az emberi szervezetben és a csontokban, aminek hosszabb távú hatásai nem ismertek.

Másfelől az is igaz, hogy nem károsabb, mintha valaki egy tényleges koncerten élné át ugyanezt az érzést. A szakemberek mégis aggódnak egy kicsit amiatt, hogy mivel ez az érzés is el lesz hozva az emberek otthonába, sokan túlzásba fogják vinni, és napi több órán át teszik ki szervezetüket ezeknek a hullámoknak, rezgéseknek.

Ennek hosszú távú hatásai pedig még nem teljesen ismertek. Mindenesetre a kütyü könnyen lehet, hogy nem is jelent semmilyen veszélyt. Az már biztos, hogy egyre inkább terjedőben van, nem is oda, hiszen ezzel a fiatalok átélhetik az otthon kényelmében a koncertek élményét.

technológia technika érdekes érdekesség


Megtekintések száma: 52814

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet