Egy szivar alakú tárgyat észleltek a Naprendszerben!

2017. november 22., szerda
A NASA szakértői soha nem gondolták volna, hogy ez meg fog történni.

Egy óriási szivar jelent meg a NASA egyes felvételein, és a kielemzett adatokban is.

Nagy riadalmat keltett a legelső észlelés, mivel sokkolta a tudósokat az, amit láttak. A szivar alakú objektum ráadásul a jelek szerint egy másik csillagrendszerből érkezhetett hozzánk.

A történelmi felfedezést egy Hawaii-n épített és azóta működő teleszkóp, a Pan-Starrs1 tette meg.

Sokáig senki sem tudta, hogy pontosan mi ez, és számtalan különféle tipp és elmélet látott napvilágot arról, hogy ez a hosszúkás tárgy mi is lehet valójában.

Kiderült, hogy 137900 kilométer per órás sebességgel halad, és már csak 200 millió kilométerre van a Földtől.

Eleinte nem gondolták, hogy üstökös lehet, mivel tudományosan soha nem figyeltek meg vagy észleltek ilyen, hosszúkás alakú tárgyat, ami természetes úton keletkezett volna. A NASA kutatói azonban a friss eredmények tekintetében azt állítja, hogy ez egy szivar alakú, ősi üstökös.Az aszteroida az Oumuamua nevet kapta, amelynek jelentése hawaii nyelven "elsőként érkező távoli üzenet".

Egy 400 méter hosszú szivarra emlékeztet.

Sötétvörös színű, ami a kutatók szerint leginkább annak köszönhető, hogy évmilliók óta tartó csillagközi utazása során folyamatosan bombázzák felszínét a nagy energiájú kozmikus sugarak.

Ilyet méh sohasem észleltek, és ez mindenképpen egyfajta mérföldkő az emberi történelemben és a csillagászat tudományában.

A becslések alapján egyébként évente legalább egy csillagközi aszteroida suhan át a Naprendszerünkön.

A technológia lehetővé teszi a jövőben, hogy a kisebb tárgyakat is megfigyeljük, és talán az is nyilvánvalóvá válhat számunkra, hogy sokkal több szivar alakú égitest bolygonk a mélyűrben, mint korábban gondoltuk.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány hihetetlen nasa összeesküvés csillagászat űrkutatás


Megtekintések száma: 20534

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet