Egy tanulmány megdöbbentő dolgot fedett fel az emberi elméről! Már a suliban elnyomják a bennünk élő zseni ÉN-t!

2018. január 29., hétfő




Ha ez igaz, újra kell gondolnunk az oktatási rendszerünket az egész világon!

A tanulmány rámutat arra, hogy mindannyian zseniként születünk, de az oktatési rendszerek szerte a világon lényegében elszupresszálják, azaz elnyomják ezt bennünk.

Oktatási reformok ide, oktatási reformok oda, jó vagy rossz oktatás, világszerte hatalmas probléma az, amiről nemrég egy tanulmány írt.

Tudósok vizsgálódtak, és rengeteg adat és statisztika átvizsgálása, egyéni életutak górcső alá vétele után számítógépes modellezéssel jutottak arra a következtetésre, hogy majdnem minden ember kreatív zsenikén születik.

Legalábbis megvan benne a potenciál, hogy valami nagyot alkosson, és hihetetlenül szárnyaljon a kreativitása.

Az oktatás azonban bizonyítottan lezülleszti az agyat.

Bár a sinus cosinus függvényeket az ember tudja, és azzal is tisztában vagyunk, hogy a mocsári zsurló spórával szaporodik, azonban nem tudunk egy csekket kitölteni, és a probléma megoldó képességünk az iskola elvégzésével nagyságrendekben romlik.

Ez nem a hazai, ez midnen oktatás átka és velejárója - állítja a tanulmány....

Dr. George Land-el és Beth Jarmannal, hogy fejlesszenek ki egy rendkívül speciális tesztet, amely egy olyan eszközt adna számukra, ami lehetővé tenné, hogy hatékonyan felmérjék a rakéta tudósaik és mérnökeik kreatív potenciálját.

Ennek eredményeképpen a duó egy szokatlan tesztet hozott létre, amely az eltérő gondolkodás folyamatában gyökerezett; amely egy olyan képesség, amikor valaki felmér egy adott problémát és több megoldást javasol.

Így döntötek úgy, hogy a kreativitás formáit vizsgálják meg, és azt, hogy azokra hogyan hat az oktatás.

Elmondható, hogy pusztítja, méghozzá nem kis mértékben.

Az 1600 gyerek közül, akik a tesztet elvégezték, 98%-uk zseniális szintet ért el! Ezektől a hihetetlen eredményektől izgatottan a csapat úgy döntött, hogy a teszt segítségével egy longitudinális vizsgálatot folytatnak, és ugyanannak a gyerekcsoportnak ismét ugyanazt a tesztet adták 5 év múlva.

A teszt eredményei szerint csak 12%(!) érte el a zseniális szintet...

És most jön az igazán sokkoló adat: a 25 éves felnőttek körében elvégzett teszt 2%-os eredményt mutatott...

Lényegében ez a tanulmány mutatott rá először, hogy az oktatás során szisztematikusan lebutítanak minket, és lexikális, de használhatatlan, üres tudással tömik tele a fejünket, holott a problémamegoldó készséget és a kreativitást kellene "gondozni".

Hogy mi lenne a megoldás? Nehéz megmondani.

Talán egy kevésbé lexikális, vagy tudásközpontú árfogó, világszerte egységes oktatás, mely főleg az ember fantáziájára és kreativitására hat pozitívan, különben menthetetlenül eldegenerálódnak a jövő generációi...

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia érdekes hihetetlen oktatás kreativitás


Megtekintések száma: 29375





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet