Egy új kütyü képes kontrollálni az álmaidat, és valóságosnak érzékeltetni!

2016. október 16., vasárnap




Az álmok mindig is érdekes szegmensét jelentették a tudománynak. Most a technika segítségével készítettek el egy olyan szerkezetet, mely képes az álmainkat befolyásolni, irányítani, és a valóság érzékelésünkre is kihat.

Elméletben már régóta sejtették a kutatók, hogy az álmokat nem csak megérteni, de befolyásolni, sőt irányítani is lehetséges.

Eddig tudatalattinkban manipuláltuk álmainkat

Hiszen a napközben megélt események, vagy az, hogy mire gondolnunk közvetlenül lefekvés előtt, mind-mind befolyásolják az álmunk tartalmát.

Vagyis bizonyos mértékben mi magunk voltunk képesek irányítani az álmainkat, de nem tudatosan, hanem csak tudat alatt.

Egy új kísérletsorozat keretében ezt be is bizonyították, és részben ez az alapja annak, hogy sikerült kifejleszteni egy olyan kütyüt, mely képes kontrollálni, azaz irányítani azt, hogy miről álmodunk.

Egy szerkezet képes irányítani álmainkat

A szerkezet nem csak a saját test hőnket képes mérni, a vérnyomásunkat és a szívverésünk ütemét, hanem számos metabolikai folyamatot, és agyi aktivitást, amik mind-mind befolyásolhatják azt, hogy miről zajlik az álmunk.

Egyfajta audiovizuális stimuláció segítségével a szervezetünkből beérkező adatok alapján képes manipulálni azt, hogy az alvás során mi jelenjen meg a képzeletünkben, vagyis az agyunk miről képzelegjen.

A REM fázis alatt stimulálja az agyat leginkább a szerkezet, ilyenkor lép működésbe, ugyanis ebben a REM fázisban éljük meg a legtöbb álmot az éjszaka során.

Ebben a fázisban a test részben teljesen leválik az agyról, és az izmokat koordinálatlanabb mozgásban hagyja.

A kütyüt egyelőre még fejlesztik, és még rengeteg előrelépést kell várni az ügyben, hogy egy nap az átlagember számára is kipróbálható legyen, de a kísérletek rendkívül ígéretesnek mutatkoznak.

A jövőben óriási lehetőség lehet benne

A jövőbeli felhasználásának egyértelműen rengeteg pozitív előnye lenne. Pozitív álmokat vásárolhatnánk magunknak a szerkezettel együtt, hiszen mi magunk lennénk képesek beállítani, hogy mit álmodjunk.

Terápiás célokra is lehetne alkalmazni, és a kóros rémálmoknak elejét lehetne egyszer és mindenkorra venni.

Rengeteg mentálisan sérült embert lehetne ily módon kigyógyítani állapotából, ami az orvostudomány és az alváspszichológia terén áttörő jelentőségű lehet.

egészség pszichológia álmok


Megtekintések száma: 150561





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet