Egy Verne Gyula által készített időkapszulára bukkantak

2017. április 18., kedd
Olyan dolgot találtak benne, amire senki sem számított.

A modern tudomány alaposan megdöbbent, amikor egy Verne Gyula által elrejtet korábbi időkapszulát tártak fel a semmiből.

Verne Gyula egy francia író, egyben a tudományos-fantasztikus irodalom korszakalkotó alakja volt. Rengeteg különféle a jövőbe mutató, és mára nagyrészt megvalósuló science-fictionről írt.

Kiemelkedő művei között szerepel a Nyolcvan nap alatt a Föld körül, a Nemo kapitány, a Sándor Mátyás, a Sztrogof Mihály, az Utazás a Föld középpontja felé, A rejtelmes sziget, a Grant kapitány gyermekei, az Utazás a Holdba, a Hódító Robur, A tizenöt éves kapitány és a Kétévi vakáció.

Korszakalkotó víziói voltak, és nagyon sokak szerint talán láthatta a jövőt is, mert több korábbi "képzelgése" is valósággá vált, ami felvetette annak a lehetőségét, hogy ezek talán lehetséges jóslatok lehettek.

Nemrégiben olyan dologra bukkantak, amire senki sem gondolt. Egy elrejtett időkapszulára, melyet Verne Gyula a saját sírhelye közvetlen közelében rejtett el.

Talán azt remélte, hogy itt soha nem fogják keresni, ki tudja...

A sírhelyet, és közvetlen környékét azóta analizálták, és teljesen átkutatták különféle objektumok után, hátha fellelnek még valamit.

Eredetileg egy olyan rejtélyes fémdobozt találtak meg, melyben különféle dokumentumok, és különböző méretű fémből készült objektumok voltak.

A dokumentumokról azóta úgy sejtik, hogy olyan korábban írt, nem publikus művek lehetnek, melyeket Verne Gyula soha nem tett közzé, és gyakorlatilag magával vitt a sírba.

Nem egyértelmű, hogy ezt a titokzatos fémdobozt valóban Verne Gyula maga készítette-e és rejtette el, vagy talán valaki, aki nagyon közel állt, hozzá, és ismerte is a munkásságát.

Különféle összeesküvés elméletek is napvilágot láttak, melyek szerint a híres íródott köthető fémdobozban olyan, jövőre utaló információkat találtak, melyeket soha nem fognak nyilvánosságra hozni, mert túlságosan értékesek ahhoz.

Hogy mi az igazság? Azt senki sem tudja.

Mindenesetre nagyon sokan úgy gondolják, hogy a titokzatos fémdoboz valóban Verne Gyulához köthető, és ha a régészek és elemzők elemezték a benne talált leleteket, arról majd be fognak számolni.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély érdekes rejtélyek érdekesség történelem


Megtekintések száma: 41475

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet