„Egy veszélyes pillanatban vagyunk” – Megszólalt Orbán Viktor a harmadik hullámról

2021. február 19., péntek




Orbán elmondta, hogy menynire aggasztó a helyzet és hogy mire készüljünk.

Nagyon nehéz pillanatban vagyunk: egyszerre oltunk, szabadulnánk, és itt a harmadik hullám – mondta Orbán Viktor a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában. A miniszterelnök közölte: péntekre 3093 új fertőzöttet regisztráltak, meghalt 110 beteg. Kórházban 4024 beteget kezelnek, 352 fő lélegeztetőgépen van.

Ha húszezer ember szorulna koronavírusos ellátásra, meg tudnánk oldani, tehát megvannak a tartalékaink – hangsúlyozta a miniszterelnök arra a kérdésre, hogy nem tart-e attól, hogy a szomszédos országokhoz hasonlóan összeomolhat az egészségügy.

Haditervszerű, hosszú papírtáblázatokból dolgozom, e szerint 391 821 legalább egyszer beoltott személyünk van, ez fel fog futni 441 ezerre. Márciusra több mint 1,2 millió embert szeretnénk beoltani. Húsvétig azokat fogjuk beoltani, akik máig regisztráltak. Mindenkit arra biztatok, hogy regisztráljon: akiről tudunk, beoltjuk, akiről nem tudunk, nem tudjuk beoltani

– mondta a miniszterelnök. Hozzátette: mindenki figyeljen rá, hogy felfutó harmadik hullám van, mindenki hozzon felelős döntést, hiszen ezen múlhat az élete, tehát mindenki oltakozzon. Európai összevetésben Magyarországon van a legtöbb oltásra alkalmas vakcina – emelte ki.

Májusra három és fél millióval több embert fogunk beoltani, mint más európai ország – hangsúlyozta Orbán Viktor. A kínai vakcinával kapcsolatban úgy fogalmazott:

Mindannyian Müller Cecília kezében vagyunk.

Okos asszony – tette hozzá a kormányfő. Felidézte, hogy az országos tiszti főorvos sejtelmesen csak annyit mondott: „jól haladok”.

Arra a kérdésre, hogy miért támadja az ellenzék a nemzeti konzultációt, Orbán Viktor úgy értékelt: a baloldal hatalmi iskola, nem szabad ezen meglepődni. Az ellenzéket „a hatalom mestereiként” jellemezte, akik nem ismernek kíméletet és könyörületet. A parlamenti ülésen szerinte sistergett a gyűlölet, az ellenzék láthatólag nem tartja jónak a járványkezelést. De most túl messzire mentek, emberéletekről van szó – mondta a miniszterelnök.

A nemzeti konzultációval kapcsolatban Orbán Viktor úgy nyilatkozott: van annak valami szépsége, ha közösen tudunk döntést hozni. 

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 16078





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet