Egy vészjósló ENSZ jelentés: ideje megkongatni minden országban a vészharangot!

2019. június 27., csütörtök
Nemrégiben az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa számára készített egy igen átfogó jelentést, ami a szegénység és a klímaváltozás hatásait foglalta össze.

Mint kiderült, erősen bírálta a szervezetet, az összes országot és kormányt, de a civileket és a gazdasági szereplőket is. Úgy véli, a fenyegetés mértékéhez képest aránytalanok a katasztrófa elkerülése érdekében megtett lépések.

Szerinte nem csupán emberek százmillióinak élethez való joga, ivóvízhez, élelemhez, lakhatáshoz való hozzáférése sérülhet, hanem általában véve a demokrácia és a jogállam is.

„Nem biztos, hogy az emberi jogok túlélhetik ezt a felfordulást”

– mondta.

A szakember szerint a kép a következő lesz: aki megtehetik, elmenekülnek majd a kedvezőbb klímájú helyekre, a szegények viszont élhetetlenné váló otthonaikban ragadnak.

Ezek a változások pedig a társadalmi feszültségek, a nacionalizmus és a rasszizmus erősödéséhez vezethetnek.Az egész bolygóra hatással lesz a tragédia, ami felénk tart

Alston korábban is említette már azt, hogy egy tragédia felé robogunk, és ezt a tragédiát egyetlen ország sem úszhatja meg, ha bekövetkezik.

A katasztrófasújtottra ugyanis globális káoszt fog okozni. Már most brutális mértékű a felmelegedés, amit idehaza az egyszerű átlagemberek is szó szerint elkezdett érezni a bőrén.

A melegedő klíma hatására elfogynak majd a vízkészletek, konfliktusok alakulnak ki, végső soron pedig háborúk. A globális hőmérséklete a bolygónknak pedig akár 2-3 Celsius fokkal is nőhet majd.

Ezzel kipusztulnak a Föld tüdejének számító őserdők - már ami megmaradt belőlük - valamint felforrnak az amúgy is egyre elsavasodó óceánok.

Amikor pedig végleg dominószerűen megborul az ökoszisztéma, akkor a folyamat végén még a legalapvetőbb, legegyszerűbb élőlények, a rovarok is elpusztulnak.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 27362

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet