Egy világméretű katasztrófa vár a bolygónkra, amit aligha élhetünk túl!

2017. december 9., szombat




Egyre elkerülhetetlenebbnek tűnik az egyik legrosszabb forgatókönyv.

Úgy néz ki, hogy igen komoly bajban van az emberiség. Részben magunknak köszönhetjük azokat a folyamatokat, melyek végül oda fognak vezetni, hogy a bolygónkat érő katasztrófa szinte ellehetetleníti teljesen az életet.

Ha bekövetkezik, nincs visszaút, és már semmilyen emberi intézkedés, vagy technológiai bravúr nem menthet meg minket, csakis a csoda.

Egyre több tanulmány jelenik meg arról, hogy ez márpedig megkerülhetetlen lesz, így vagy felkészülünk és küzdünk ellene, vagy pedig kipusztulunk.

Az egész arról szól, hogy a bolygónkon olyan változások indultak meg az embernek köszönhetően, amelynek nem lenne szabad természetes folyamatként végigsöpörnie a bolygón. Legalábbis semmiképpen nem ilyen ütemben.

A végső, 4 Celisus fokos hőmérsékleti emelkedés globális szinten olyan katasztrófákat hoz magával, ami az emberiség 70%-ával végezhet majd.

És mi a még rosszabb hír?

Nos, tanulmányok szerint a kutatók arra a megállapításra jutottak, hogy ha az üvegházhatású gázok kibocsátása a szokásos ütemben halad tovább, 93 százalékos az esélye, hogy a század végére a 4 Celsius fokos növekedést is túllépjük"

Ha a „szokásos ütemű" kibocsátás forgatókönyvét vesszük alapul, aminek lényege, hogy az emisszió a mostani mértékű marad, akkor is két igen eltérő végkimenetellel találkozhatunk:

az egyik szerint a globális középhőmérséklet növekedése 2100-ra 3,2 Celsius fokos lesz, a másik ezzel szemben 5,9 Celsius fokos növekedéssel számol.

Ez pedig brutális és elfogadhatatlan lenne nem csak az élővilág de az emberi civilizáció számára is.

A sarki jégréteg elolvadna, a meleg drasztikusan növelné a trópusi övezetek kiterjedését, és ezzel soha nem látott vírusok indulnának hódító útjukra.

Az ökoszisztéma nagy része kihalna, ez pedig globális éhínséget és a mezőgazdaság tönkremenetelét vetítené előre...

Megállíthatatlanul robogunk a végzetünk felé, hiszen az időjárást már így utólag nem nagyon lehet a megfelelő mederbe terelni.

Ennek ellenére nagyon sokan próbálnak hinni abban, hogy az ember olyan intézkedéseket foganatosíthat, melyekkel valahogyan elkerülhetjük, vagy elodázhatjuk az emberi faj biztos halálát.

OSZD MEG másokkal is!

globális felmelegedés tudomány világvége kataklizma klímaváltozás


Megtekintések száma: 177568





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet