Egyiptom 5 legmegfejthetetlenebb rejtélye

2017. június 3., szombat




Egyiptom, és az egyiptomi piramisok rejtélyei a valaha volt legmélyebb, és egyben legvitatottabb rejtélyek a világon. Ez az az 5 rejtély, mely nagyon sokáig - és köztük még ma is - lázban tartják a világot.

Egyiptom mindig is a rejtélyek földje volt bizonyos értelemben. Az egyiptomi kultúra nagyon különleges volt, mondhatni igazi egzotikum. Éppen ezért a messziről jött embernek mindig is egyfajta titokzatos, misztikus világnak számított.

Összeszedtük az 5 legtitokzatosabb rejtélyt, ami a világot foglalkoztatta Egyiptommal kapcsolatban.

Titkos alagutak és kamrák a gízai nagy piramis belsejében

1993-ban az Upuaut 2 névre elkeresztelt robot fedezett fel egy kis folyosón egy nagyon apró ajtót, a piramis déli részén. Mögötte pedig egy üres teret, amiben egy újabb ajtó volt látható.

Senki sem tudta, mi lehet, vagy hogy egykoron mi lehetett a funkciója. 2010-ben aztán a Djedi nevű robot fotókat is készített a piramis ezen részéről, a rejtett alagút belsejéből.

Azóta sem tudni teljese bizonyossággal, mi rejtőzhet odabenn, de újabb repedések jelentek meg a belső alagút felületén.

Mi a valódi kora a piramisoknak és a nagy szfixnek?

Senki sem tudja még ma sem pontosan, hogy mi a valódi kora a gízai nagy piramisnak, és a közelében található macskszerű nagy szfinxnek.

Az 1950-es években tett megfigyelései során ugyanis a szfinx felszínén olyan rongálódásokat, erodálódásokat vizsgált meg, melyek szerinte nem oda valóak voltak.

Az eredményeken hosszasan elremegett, többször is újra vizsgálta a szóban forgó felszíni sérüléseket, de ugyanarra jutott: Nagyban különböztek ezek a sérülések az Egyiptomban található többé építmény sérüléseitől. Mintha a szfinx egy teljesen más közegben lett volna az ókorban.

Lubitz végül kimondta, a gízai nagy szfinxen víz okozta sérülések láthatóak, melyek 3,6 méteren metszik a műemléket. A víz okozta eróziók nyomán kiderült, hogy a szfinx sokkal régebbi lehet, mint eddig bárki gondolta volna, és az sem elképzelhetetlen, hogy egy emberiség előtti civilizáció műve lehet.

Hőmérsékleti anomáliák a gízai nagy piramisban?

A gízai nagy piramis hőletapogatása érdekes anomáliát tárt fel a köveknél. A hőmérséklet-eltérés azt jelezheti, hogy valami eddig ismeretlen dolog rejtőzhet a 4500 éves falak mögött. - állítják a tudósok és régészek egyöntetűen.

A piramisok már nagyon régóta őrzik titkaikat, és nem mondhatnánk, hogy a modern ember túlságosan sokat megfejtett volna közülük, sem azt, hogy közel járnánk az igazsághoz.

A gízai nagy piramis keleti oldalán figyeltek fel egy hő letapogatásos vizsgálat során korábban arra, hogy a hőmérsékletek jelentősen eltérnek. nagyon sok elmélet látott napvilágot, de senki sem tudta egyértelműen megmondani, hogy mi lehet az oka.

A legvalószínűbb elmélet szerint egy különleges, rejtett átjáró lehet a piramis külső falai mögött, mely felelőssé tehet a hatfokos eltérésért.

A piramisok építésének titka

Senki sem tudja, hogyan építették egykoron a piramisokat. Rejtélyes módon habár fennmaradt néhány tekercsnyi irat, és ábra, melyek elbeszéltek egyes részleteket, a piramisok építésének legfőbb titkaira mind a mai napig mély homály vetül.

Külön említésre méltó, hogy napjainkban modern technológiai eljárásokkal, és modern munkagépekkel próbálták újra felépíteni egy projekt keretében a piramisokat, de nem sikerült a mérnököknek olyan precíz és pontos piramist megalkotniuk, mint amilyen a gízai nagy piramis, melynek elemei közé egy papírlapot sem lehet beilleszteni, annyira hajszálpontos.

Ráadásul mindemellett égtájt tekintve is atom pontosságú, és arról sem szabad megfeledkezni, hogy a piramis alapja is tökéletes vízszintben van.

A fáraó átka

A fáraó átka egy közismert legenda, amely Tutanhamon sírjának felfedezéséhez kapcsolódik, de csak jóval az esemény után terjedt el, mivel a fáraó átka igen lassan dolgozott. 1922 novemberében Howard Carter régész és Lord Carnarvon fedezte fel a sírt.

Rejtélyes módon a későbbi felfedezést tevő régészek közül mindenki elhunyt ilyen-olyan okok miatt.

A közös vonás azonban mindig az volt, hogy váratlanul, és sokszor megkérdőjelezhető körülmények között lelt rájuk a halál.

„A halál szárnya meglegyinti azt, aki megzavarja a fáraó álmát.” - ez állt állítólag Tutanhamon sírjának bejárata előtt. Sokak szerint a legenda valódi, és a fáraó átka halálla torolta meg azokat, akik megkísérelték megzavarni több ezer éves nyugalmát.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány rejtély rejtélyek történelem egyiptom átok átkok


Megtekintések száma: 181732





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet