Egyre biztosabb: Európára zuhanhat 2018 elején az űrből érkező veszedelem!

2017. november 9., csütörtök
A fenyegetettség valós, és egyre valószínűbb: ezt az ESA jelentette be.

Bármikor Európára zuhanhat, és ha ez megtörténik, nem lehet ellene védekezni, vagy kellő időben evakuálni a célterületről az embereket.

A becsapódási hely akár még a becsapódást követő napokban, órákban is változhat.

Több millió ember élete lehet veszélyben az ESA - Európai Űrügynökség - adatai szerint.

Kínai kérésre és azért foglalkozik az európai űrszemetet megfigyelő hivatal a Tienkung-1 légkörbe zuhanásával, mert a 8 tonnás 12 méter hosszú űrállomás roncsaiból több száz kilós darabok zuhanhatnak majd akár 6-8 európai állam területére is. - jelentették be.

Az Európai Űrügynökség, az ESA űrszemetet megfigyelő hivatalának bejelentése szerint az uniós szervezet aktívan csatlakozik a Tienkung-1 kínai űrállomás lezuhanását megfigyelő nemzetközi összefogáshoz.

Az EU-s szervezet vezetője, Holger Krag szerint a kínai űreszköz repülési pályájának geometriája alapján a Tienkung–1 űrállomás darabjai a .43. északi és déli fokok közötti zónában, Európában Spanyolország, Portugália, Olaszország, Bulgária és Görögország területére is zuhanhatnak majd.

Annyit tudni, hogy bármikor a légkörbe zuhanhat, mivel annyira alacsonyan kering a Föld körüli röppályáján.

Ugyanakkor az elemzések és előrejelzések szerint körülbelül 2017 végén, 2018 elején következhet be a jelenség és a várható potenciális katasztrófa.

Az űrállomás röppályája a zuhanás közben várhatóan többször is módosulhat attól függően, hogy a légkörbe érve jelentkező légnyomás és hő hatására éppen hol és hány darabra szakad majd szét a 8 tonnás irányíthatatlanul zuhanó szerkezet.

A legrosszabb forgatókönyv szerint a zuhanó űrállomás darabjainak a becsült landolási helyszínei csak a legutolsó pillanatban válnak majd ismertté.

Ekkor pedig már, nem lesz lehetőség az emberek kimenekítése az érintett területekről.

Ez pedig Európa első és egyik legdurvább űrkatasztrófájaként írhatja be magát a történelembe.

OSZD MEG másokkal is!

katasztrófa tudomány európa kataklizma


Megtekintések száma: 34247

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet