Egyre több a rejtélyes szál Szaúd-Arábiával kapcsolatban a szeptember 11-i terrortámadások ügyében!

2017. szeptember 16., szombat




9/11 újabb eddig nem is sejtett titkára derülhet fény.

Idén júniusban a szaúdi király váratlanul megfosztotta tisztségétől addigi trónörökösét és 31 éves fiát, Mohamed bin Szalmánt (MBS), az eddigi helyettes trónörököst tette meg a korona első számú várományosává.

MBS volt az, aki kidolgozta az ország agresszív külpolitikáját, és működésbe is hozta hosszú éveken keresztül.

Bár nincsenek - egyelőre - közvetlen bizonyítékok, melyek összefüggésbe hoznák őt a 2001 szeptember 11-i merényletekkel, vannak olyan adatok és infók, melyek ezen könnyen változtathatnak.

A Vision 2030 nevű államreform egyik fő végrehajtójaként szerette volna bürokráciát jelentősen visszafejleszteni. Ezek a lépései azonban komoly akadályokba ütköztek, mivel munkahelyek elvesztésével jár.

Bár a hivatalos statisztikák szerint jelenleg 12.7 százalékon áll a munkanélküliségi ráta, helyi szakértők szerint ez már most közelebb van a 30 százalékhoz, a 24-29 éves korosztályban pedig a 40 százalékhoz.

Ez azért fontos mert kiderült, akárhová betette a lábát, ott valamilyen módon tönkrement az ország, vagy adott régió. Sokak szerint szándékosan buktatható intézkedéseket eszközölt, mely bedőlve gyengítették az egyes feleket.

Többek között Jement, Szíriát, és Katart is megpróbálta "bedolgozni".

A szaúdiak vezetésével három hónapja megkezdett blokád nem törte meg a törpeállamot, ellenben Ankarával, Moszkvával és Teheránnal stratégiai szintre erősítette kapcsolatait.

De miről is van szó, és miért, és hogyan hozható kapcsolatba MBS a 16 évvel ezelőtti terrortámadással?

Ugyan senki sem gondolja ma, hogy közvetlen politikai felelőssége lenne az ügyben, de az új kutatások szerint komoly árnyék vetülhet rá.

A 19 gépeltérítőből 15-en szaúdi állampolgárok voltak.

A szeptember 11-én elhunytak 1400 családtagja a napokban olyan friss bizonyítékokat mutatott be a bíróságnak, miszerint a washingtoni szaúdi nagykövetség vette meg a jegyét annak a két szaúdi ügynöknek, akik 1999-ben egy polgári járaton tanulmányozták a későbbi támadást.

Ez már igen komoly vád, és nagy visszhangot is keltett Amerikában.

Egy Phoenix-ből Washingtonba tartó járaton egyetemistáknak adták ki magukat, technikai kérdéseket tettek föl az utaskísérőknek és még a pilótafülkébe is többször be akartak kéredzkedni.

A viselkedésük annyira gyanús volt, hogy a repülő félúton vészleszállást hajtott végre. Az FBI kihallgatta a két szaúdit, de végül vádat nem emelt.

Rengeteg bukott katonai beavatkozása volt MSB-nek.

Ezek közül az az egy, a szeptember 11-i merénylet lehetett a sikeres, mindent elsöprő. Nem ő volt a kitervelő, ez nyilvánvaló, de elképzelhető, hogy mozgathatta a szálakat.

Egy biztos: szeptember 11 kapcsán egyre több bizonyíték mutat afelé, hogy a Szaúdi kormánynak köze volt ehhez az egészhez, és nem csak tudtak róla, de pénzelték is a merényletek előkészítését.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek összeesküvés érdekeség politika szeptember 11 érdkes


Megtekintések száma: 58892





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet