Egyre több a rémisztő jel Amerika-szerte: világkatasztrófa közeleg?

2017. november 28., kedd
Egyre több mini földrengés rázza meg Amerikát és más kontinenset világszerte. Ez pedig komoly aggodalomra ad okot...

Ez egy óriási kataklizma előjele lehet - mesélte egy szakértő, aki szerint komoly a baj, ugyanis a rengeteg, egyre inkább szaporodó apró, de egyre erősebb földrengéssorozat egyértelműen jele annak, hogy a kőzetlemezek mozgásba lendültek.

Félreértés ne essék: a Földbolygó kőzetlemezei lényegében mindig mozgásban vannak, de a mostani "jelek" arra utalnak, hogy nagyon erős egyes kőzetlemez határokon a súrlódás, és a Föld belsejében olyan folyamatok zajlanak, amire még nem volt példa.

San Andreas törésvonal mentén óriási, 8-as erősségű rengésnél is súlyosabb katasztrófa történhet, mivel a mélyrétegekben itt két kőzetlemez ütközik egymással, és ezek mozgása egy giga rengést eredményezhet.

Ez azonban nem minden. Egyes elméletek szerint a Tűzgyűrű is azért lett az utóbbi időben aktívabb, mert valami készülődik.

A Föld magja nyugtalan, és ez egyfajta fluktuációt okoz a köpenyben. Amely végső sorozat a kőzetlemezeket "úsztatja".

Az utóbbi évszázadok legnagyobb erejű rengése következhet be az elkövetkező években évtizedekben.

Nehéz megjósolni, hogy mikor, de ha kipattan, nem csak az USA területét teheti tönkre, de a rengések által keltett akár 60 méteres cunamik Európa és más kontinensek partját is elpusztíthatja, több millió ember halálát okozva.

Arról nem beszélve, hogyha a világ nagy része ugyan túl is éli nyilvánvalóan és érintetlen maradhat a földrengés után, mégis a gazdaság teljesen összeomlik majd.

A földrengés ugyanis a Föld mezőgazdasági területeinek egy jelentős részét semmisítené meg, az infrastruktúráról már nem is beszélve.

Már most is ketyeg az óra. Lehet, már holnap bekövetkezik, de az is lehet, hogy évek, évtizedek múlva...

OSZD MEG másokkal is!

katasztrófa tudomány rejtély rejtélyek összeesküvés földrengés kataklizma


Megtekintések száma: 29111

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet