Egyre több előjele van annak, hogy a fél Földbolygót elpusztíthatja ez a geológiai kataklizma!

2018. február 28., szerda
Egyes szakemberek szerint évekre, mások szerint csupán hónapokra vagyunk ennek bekövetkeztétől.

Komoly a baj, ugyanis könnyen egy beláthatatlan következményekkel járó katasztrófa robbanhat a  nyakunkba.

Szó szerint... ráadásul a fél Földgolyót elsötétítheti, és kontinenseket, régiókat söpörhet el a felszínről...

A szakemberek ráadásul szinte egyöntetűen állítják, hogy a folyamat el fog indulni, méghozzá az sem kizárt, hogy a közeljövőben. Sőt, egyesek szerint már zajlik, és csak évekig, rosszabb esetben hónapjaink lehetnek hátra, míg megtörténik.

A Yellowstone szupervulkán a világ legnagyobb szupervulkánja, melynek kitörése globális káoszt hozna el a bolygón, és Amerikát azonnal romba döntené.

A geológusok már tudnak valamit. Általában évente mindössze egyetlen 8.0-as vagy annál nagyobb erősségű földrengés történik a világban.

Azonban idén már több olyan földrengés volt, ami nagyon megközelítette ezt az értéket. Ráadásul egyre több rengést lehetett észlelni az elmúlt 1,5 évben a Yellowstone szupervulkán alatt.

A Tűzgyűrű az angol Ring of Fire tükörfordítása, népszerű neve annak a Csendes-óceán partjain végig futó széles, sávszerű földrajzi régiónak, amely mentén különösen sok, működő és szunnyadó vulkán helyezkedik el, és kiemelten sok, különböző fészekmélységű földrengés pattan ki.

A körülbelül 40 000 kilométer hosszúságú patkó alakú övezetet mélytengeri árkok és vulkánok sora alkotja, valamint a kéregmozgások okozta egyéb jelenségek (földrengések, gyakori cunamik) jellemzik.

A Yellowstone szupervulkán már önmagában képes lenne világkataklizmát okozni, azonban úgy tűnik, a szupervulkán is egy szerves rendszer része. Kapcsolatban van és kihatással van rá a Tűzgyűrű is.

1980-ban a szövetségi kormány által készíttetett jelentés szerint egy nagy földrengés 30 éven belüli bekövetkezésének valószínűsége messze meghaladja az 50%-ot.

A Yellowstone szupervulkán pedig mozgolódik.

Robert B. Smith geofizikus szerint több folyadék van a mélyben, mint azt eddig gondolták. 

Bár a több önmagában még nem jelent nagyobb esélyt egy újabb kitörésre, az is tény, hogy a Yellowstone-vulkán átlagosan 600 ezer évente szokott kitörni, és a legutóbbi ilyen esemény 642 ezer éve történt…

OSZD MEG másokkal is!

tudomány hihetetlen kataklizma


Megtekintések száma: 66089

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet