Egyre több észlelés: Meteor zápor közeleg felénk?

2016. május 23., hétfő




Az utóbbi időben egyre nagyobb számban észleltek Föld légkörébe belépő, esetenként felszínbe csapódó meteorokat. A naprendszer bolygóiba is sokkal sűrűbben csapódnak óriási sziklák, mint legutóbb a Jupiterbe. Egyesek szerint ez nem véletlen, és lehet, hogy valami közeleg…

Mi folyik mostanában a világban? Egyre többször számolnak be a Föld különböző tájain meteoritokról, fényes égi jelenségekről, és hihetetlen becsapódásokról.

A kormányzatok titkolóznak, és állítólag egy közelgő rendkívüli eseményre készülnek, melyek mindenki életére kihatnak majd.

Az amerikai, meteorokkal foglalkozó hivatal jelentése szerint 2016 elejétől drasztikusan megnőtt a meteorok és tűzgömbök észlelése a Föld légterében. A növekedés nagyon nagymértékű, de már 2013 óra jelen van. Ettől a ponttól kezdve kezdtek egyre többen égi jelenségeket látni.

meteor-becsapodas

A tény önmagában is riasztó. Egyre sűrűbbek az észlelések, tehát egyre több meteor lép be a Föld légkörébe. Egyre több űrszikla bombázza a Földet? Mi lehet az oka ennek? Talán valaminek a kezdete?

Állítólag a kormányok már tudnak valamiről, amit nem mondanak el, és a lehető legnagyobb titokban tartják, amíg csak lehet. De erről kicsit lentebb… Előbb vegyük sorra, milyen horderejű meteorit becsapódásokat tapasztalt a világ az elmúlt években.

Más esetben egy ilyet azonnal felkapott volna a média, azonban egyelőre még csak elvétve hallani a közelgő veszélyről, és a különös észlelés szám emelkedésről.

Az elmúlt pár évben több száz észlelés történt már, és még az év felénél járunk csak. Ezek közül a legnagyobb nyilvánosságot kapottakról minden bizonnyal mindenki hallott néhány szót.

 

Egyre több meteorit észlelés

2013 februárjában meteor zápor érte el Oroszországot. A semmiből előtűnő, teljesen váratlanul megjelenő fénylő gömb, vagy gömbök még a légkörben felrobbantak, de több darab is elérte a szárazföldet. A beszámolók szerint ugyanis nem csak egyetlen nagy fő meteorit volt, hanem több kisebb fénygömböt is látni lehetett az égen a becsapódás idején, ezek azonban annyira elenyészőek voltak, hogy még az atmoszférában megsemmisültek.

A szakértők szerint a meteorit közel 10 tonnás lehetett. A katonaság jelentése szerint hat méter széles krátert találtak a környéken, amit a meteorit becsapódó darabjai okozhattak. Érdemes a fenti videót végignézni, és látni, mekkora pusztítást végzett egy olyan meteorit, mely nem hullott lakott területre, és alig pár apró darabja érte el a felszínt.

meteorit-darabja

Idén történt, hogy egy indiai buszsofőr meghalt, három másik ember megsérült, amikor egy rejtélyes robbanás történt szombaton, egy főiskola területén. A helyi hatóságok először arra gondoltak, hogy egy ottfelejtett robbanóanyag okozta a detonációit, de ezt hamar elvetették, miután semmilyen robbanószer nyomát nem találták meg a helyszínen.

A rendőrök a robbanás helyszínén találtak egy, a Reuters jellemzése szerint „sötétkék, gyémántra hasonlító követ”, így terelődött a gyanú arra, hogy talán egy meteorit becsapódás végezhetett a férfivel.

meteorit-darabEz egy rendkívül ritka eset, ami azt illeti embert még soha nem ölt meg becsapódó meteorit. A kétezres évek elején történt, hogy egy angol lány cipőjének elején landolt egy űrből érkező szikla. Nagy szerencséjére nagyon apró volt, így nem okozott benne kárt.

Elmondása szerint - egy "nagyon forró" kavics esett a lábára. "Nagyon szokatlanul nézett ki, hólyagos volt a felülete, széle pedig csipkézett volt, mint a lávakőnek. Az egyik oldala fényes volt, a másik rozsdásnak tűnt, mintha vasat tartalmazna" - mondta el a lány a BBC-nek.

2015 végén arról számolt be a hazai és nemzetközi sajtó, hogy meteorit robbant fel Magyarország felett. A későbbi hírek már két meteoritról is beszámoltak.

Az MTI aztán közzé is tett egy fotót, amelyen a salgói vár mögött látható egy felrobbanó aszteroida. A hírügynökség beszámolója szerint a jelenséget szombaton este észlelte fotósuk, tehát október 31-én két különböző meteor is tűzgömbbé válhatott a légkörben Magyarország felett.

Nemrégiben pedig El Salvador felett festette valami vérvörösre az eget, ami akár egy éppen az atmoszférába hulló meteorit is lehetett.

Skócia felett is gyönyörű fényjelenség kíséretében észleltek egy égből érkező üstököst.

A világ kormányai titkolnak valamit?

Egyes elméletek szerint nem véletlen, hogy nincs jelenleg semmilyen felkapott hullám a médiában a közelmúlt eseményeiről, és a rendkívül sűrű meteorit észlelésekről. A kormányok ugyanis valamit eltitkolnak előlünk.

egyre-tobb-meteorit-vilagszerte

Olyan, mintha szűrnék az információkat, és a meteoritokkal kapcsolatos komolyabb aggodalomra okot adó írások és sajtótájékoztatók szinte teljesen eltűntek volna a köztudatból.

meteor-zapor

Pedig elvitathatatlan tény, hogy egyre többször csapódnak meteorok a Földbe. Legutóbb egy majdnem egy centis repedés jelent meg a Nemzetközi űrállomás egyik ablakán.

A sérülést a hivatalos verzió szerint, az ablaknak nekirepülő űrszemét okozta, de szerencsére nem kellett aggódni, mivel az ablakok több, vastag rétegből állnak, így nem veszélyeztette az űrállomást.

A hivatalos verzió sem volt biztos az űrszemétben, és nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy egy parányi méretű űrkavics csapódhatott az űrállomás ablakának. Sokak szerint ez azért nem lett kimondva, mert

az űrügynökség is szándékosan titkolózik, ugyanis egy sokkal nagyobb horderejű esemény felé közeledünk.

[caption id="attachment_8993" align="aligncenter" width="740"]repedes-az-iss-ablakan Repedés az űrállomás ablakán. Meteorit okozta?[/caption]

Olyan, mintha az utóbbi években rendszeresen ütköznének a Földnek minden irányból az űrből érkező objektumok. Mintha egy kezdődő meteor zápor előszele lenne mindez.

Pusztító meteor zápor közeleg?

Ez pedig egyáltalán nem véletlen. Sokan azt sejtik a nagy titkolózás mögött, hogy a Nibiru, avagy a rejtélyes naprendszerbéli bolygó a Kuiper-övön áthaladva rengeteg űrkőzetet lökött a belső naprendszer irányába.

A legújabb kutatások azt mutatják, hogy a nagy Földtörténeti kihalások valószínűleg éppen emiatt következtek be.

ustokos-zapor

Egyes eredmények még egyfajta periodikus ismétlődést is észrevesznek. Eszerint időszerű lenne egy újabb tömeges fajkihalás, amit egy óriási meteorit zápor hozna el a bolygóra.

A Caltech kutatói felfedezték fel nemrégiben  új objektumot a Kuiper-övben (KBO, Kuiper belt object), amely pontosan ott mozog, ahol a rejtélyes kilencedik bolygónak kellene lennie. Az X bolygó a Nap körül kering, dőlt pályája lassan forog és az X bolygó 27 millió évenként áthalad a Kuiper-övön, kiütve onnan az üstökösöket a belső Naprendszerbe.

[caption id="attachment_8995" align="aligncenter" width="740"]kuiper-ov-2 Kuiper-öv[/caption]

Nagyjából 27 millió évenként tömeges fajkihalást okozva a bolygónkon. A legutóbbi ilyen esemény riasztóan régen, 5 millió éve következett be, vagyis éppen időszerű egy újabb végzetes meteorzápor.

A kormányok már tudnak  tényekről, és talán már észlelték is a különböző űrtávcsövekkel a közelgő meteor záport.

Az utóbbi hónapokban már titokban megindult a felkészülés. Több forrás is beszámolt látszólag ok nélküli katonai hadgyakorlatokról, és különféle rekord gyorsasággal megépített földalatti bázisokról. Az amerikai kormány gőzerővel megkezdte a hatalmi elit föld alá telepítését, hogy amikor eléri a bolygót a vész, ők túléljenek.

pusztito-meteorzapor

Hogy a lakosságot mikor tájékoztatják - ha tájékoztatják valaha, mielőtt beüt a baj - azt nem lehet tudni. Lehet, hogy idő előtt ki fognak szivárogni a megdönthetetlen bizonyítékkal bíró dokumentumok, és idő előtt ki fog törni a pánik.

Ha nem válik be az A-terv, ami a bolygó lézerfegyver rendszerrel való megvédésére alapul, akkor az emberiség 98%-a el fog pusztulni a becsapódások okozta kataklizmában, és csak az elit éli túl a globális kihalást.

Az elkövetkező hónapokban, években eldől, hogy mikor ér ide, ha egyáltalán ideér a meteor zápor, vagy a titkos kormányzatnak sikerül megvédenie a bolygót, és idő előtt megsemmisíti a felénk tartó gyilkos űrszikla felhőt.

katasztrófa összeesküvés katasztrófák világvége


Megtekintések száma: 14524





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet