Egyre több tudós állítja: párhuzamos dimenziókba utazunk amikor álmodunk!

2017. november 29., szerda




Az álmok különös világa mélyen összefügghet a kvantumfizika egyes jelenségeivel. Forradalmi felfedezés előtt állunk?

Az álmok rendkívül különösek. Főleg azért, mert a tudomány gyakorlatilag nem tudja őket megfejteni. Az ugyanis nem egyértelmű, hogyan jönnek létre, miért álmodjuk azt, amit álmodunk, és a megélt események hogyan befolyásolják álmainkat.

6-10 alkalommal álmodunk egyetlen éjszaka, és álmainknak csak egy töredéke marad meg bennünk.

Legtöbbször semmire nem emlékszünk, és nagyon ritkák azok az álmok, amikre az emberek kristálytisztán emlékeznek.

Egy alternatív nézet szerint - melyet egyre több tudós és szakember oszt - az álmaink során valójában párhuzamos világokban járunk.

Egész pontosan a tudatunk, a testünket hátrahagyva.

A tudatunk testen kívüli, nem függ semmilyen biológiai "börtöntől", ami a Földhöz köti.

Egyesek szerint a rejtélyes, orvostanilag nem magyarázható "álmában meghal valaki" esete akkor következik be, amikor valakinek a tudata valami miatt nem talál vissza a testbe.

Számos vallás, népcsoport és törzs hiszi úgy évezredek óta, hogy aki álmodik, az más világokban jár. Párhuzamos világokban, melyek hasonlók a mi világunkhoz.

Több, álmodó ember agyát is megvizsgálták már bizonyos kutatások keretében, melyek során arra jutottak, hogy az agynak az a része aktivizálódik, mely ébrenlétben is működik.

Ráadásul az álmokra való visszaemlékezések során nagyon magas volt az agynak azon része aktivitás terén, mely a megélt élményeket tárolja.

Vagyis az emberek tényleg megélik, átélik azt, amit álmodnak. Mind az 5 érzékszervünk üzemel, és érezzük az ízeket, halljuk a hangokat...stb.

Sokak szerint a kvantum összefonódás jelesége teszi lehetővé az álmodás során azt, hogy a tudatunk elhagyja a testet, mégis jelen legyünk.

Mások úgy vélik, hogy a multiverzumok létének bizonyítása egyértelműen az álmokon keresztül fog történni a jövőben. Álmodás során az agyunk egyfajta kaput nyit. Ezt a kaput pedig a tudat arra használja, hogy a párhuzamos univerzumokban kalandozzon.

Hogy ennek pontosan mi a célja azt nem tudják a tudósok, ahogyan az is rejtély, hogy álmaink nagy részére miért nem emlékszünk.

Tudományosan nem zárhatjuk ki a párhuzamos terekben a párhuzamos világok létezését.

Ha valóban fennáll a 24 dimenzió, akkor a normál térből kilépve abba a térbe, ahol a normál tér legrövidebb görbéi egyenesek, akkor ezen egyenesek mellett elképzelhető a nem csak elképzelhetetlen sebességű utazás, hanem maga az időutazás is.

Ha nagyon mélyen alszunk, akkor a bevillanó képek tehát más dimenziókból származhatnak, ezt fogjuk fel egyfajta álomként. - állítják egyes paranormális kutatók.

Hosszú időnek kell még eltelnie ahhoz, hogy ez az egész kérdéskör kitisztuljon az emberiség és a tudomány előtt, de amikor feltárul előttünk a rejtély, minden bizonnyal sokmindent megváltoztat, amit a tudatról és az álmokról gondoltunk

OSZD MEG másokkal is!

paranormál tudomány hihetetlen álmok univerzum párhuzamos világok párhuzamos dimenziók kvantumfizika


Megtekintések száma: 143423





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet