Egyszerre csodálatos és bizarr Lenin múmiájának balzsamozási folyamata

2016. szeptember 28., szerda
A Lenin híres múmiájának balzsamozási és karbantartási folyamatairól készült képek érdekfeszítőek, azonban egy lappangó nyugtalansággal is eltöltik az embert.

A Lenin híres múmiájának balzsamozási és karbantartási folyamatairól készült képek érdekfeszítőek, azonban egy lappangó nyugtalansággal is eltöltik az embert.

Nézd meg, hogyan gondoskodnak az emberről, aki 1917-ben megváltoztatta a történelmet!

1917. november 8-án ugyanis Lenint az új kormány, a Népbiztosok Tanácsának elnökévé választották a szovjetek összoroszországi kongresszusán. Keményen kezdett neki a kommunista társadalom megalakításának, minden ellenállást le akart törni.

Első intézkedései a földosztásról és a békéről szóló dekrétum kiadása volt, amivel jelentős támogatói bázist teremtett az új kormány számára.

Lenin rendkívül szép és kalandos vezetői pályafutást járt be, mire 1924-ben meghalt.

Lenin január 21-én halt meg, a hivatalos jelentés egy negyedik agyvérzést jelölt meg a halál okaként. Ugyanakkor az őt kezelő 27 orvos közül csak nyolc írta alá a boncolási jegyzőkönyv eme megállapítását, emiatt sok elmélet született a haláláról.

Lehet vitatkozni arról, hogy mennyire etikus, vagy mennyire bizarr, de még ennyi évvel a halála után is ki van állítva Moszkvában.

Az igényesen balzsamozott testet még ma is bárki megcsodálhatja, az ugyanis bebalzsamozva, öltönyben, üvegkoporsóban látható a Vörös téri Lenin-mauzóleumban. Kétévente újrabalzsamozzák, tízévente kap új öltönyt.

A bebalzsamozás folyamata sokáig rejtély volt, senki sem tudta kik végzik, mit, és hogyan csinálnak. Most exkluzív képsorozatok és egy videó mutatja be a rendkívül érdekes és hátborzongató procedúrát.

Lenin testét ilyenkor nem csak balzsamozzák, hanem egy különleges fertőtlenítő folyadékban is megfürdetik.

Egy 2016-os számítás szerint Lenin balzsamozásának és testének „utógondozása” közel 200.000 dollárnyi – 54 millió forintnyi – pénzt emésztett fel.

érdekes hihetetlen érdekesség bizarr történelem ijesztő


Megtekintések száma: 82110

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet