Egyszerre több valóságban élünk? Mindent megmagyarázhatnak a téridő fodrozódások

2021. június 29., kedd
Nincs kizárva, hogy egyszerre több valóságban is élünk, létezünk, és tevékenykedünk. Ennek ráadásul árulkodó jelei is vannak. A kettős valóság illúziója talán nem is illúzió?

A Mandela-hatás nagyon titokzatos jelensége világíthat rá arra, hogy valójában minden emberi élet egyszerre létezhet több különálló, de mégis egymással időnként interakcióba lépő valósággal.

Több valóságban élünk, különböző időkben

Eleve nagyon érdekes a kérdés, hogy mit is nevezünk valóságnak, és miért? Mi a valós számunkra? A világ, amiben élünk? A benne fellelhető színek, és érzetek? Vagy attól valóság a valóság, hogy azt gondoljuk róla?

Mi van, ha minden csak illúzió, és valójában több, egymással párhuzamos valóságban élünk. Úgy vagyunk jelent, mint a kvantumfizikában felfedezett törvényen alapuló részecskék.

Bár látszólag egyetlen helyen vagyunk jelen a térben, a valóságban más-más időintervallumokban és a tér más-más pontjain is jelen vagyunk. Mindezt úgy, hogy nem is tudunk róla. Legalábbis a tudatosabbik felünk nem sejt semmit.

De térjünk vissza egy kicsit a Mandela-hatásra. Sokan nem tudják pontosan, hogy mi is az, pedig részben leírja a kettős valóság jelenségét, legalábbis segít annak értelmezésében.

A Mandela effektust 2005-ben egy blogger, Fiona Broome fedezte fel. A társaságban, akikkel volt, sokak szerint Nelson Mandela a 80-as években börtönben hunyt el.

Többek állították, hogy emlékeznek a tévéfelvételekre a temetésről, az özvegye szívszorító beszédére és ezekről órákon át beszélgettek.

Később kiderült, hogy ez nem történt meg. Ekkor vetődött fel sokakban a kettős, vagy többes valóság gondolata. Ugyanis a tény, hogy mégis sok ember emlékezett a temetésre, és beszélgetésekre, erős volt a gyanú, hogy ez az esemény mégis megtörtént valahogyan, és nem csak a fejekben.

Egy érdekes kísérletet végeztek el, melynek keretében kideríttették, hogy egyes érintetteknek olyan agyi területei aktivizálódtak ezen Mandelához kapcsolható történések mesélése közben, melyek az emlékekért felelősek.

Kiderült, hogy igazat mondanak, és ezt műszerekkel tudták alátámasztani, tudományosan dokumentálva.

Éppen ezért vetődött fel a gondolat, hogy talán egy másik, velünk párhuzamos univerzum történéseire emlékezhettek ezek az emberek az este kapcsán. A párhuzamos világok gondolata már sokszor előkerült, és egyik alapelvük az, hogy ezekben a világokban mindegyiken valami egy kicsit másképpen van.

Elviekben végtelen számú ilyen világ van, aszerint, hogy az egyes személyek életútja hogyan alakul, és a történelmi fordulópontok miképpen végződhetnek.

Egy párhuzamos világban például lehet, hogy ügyvédnek mentünk, míg egy másikban hajléktalan lett belőlünk. Néha ezek a síkok összekeverednek, vagy érintkeznek egymással, ilyenkor vannak egyes embereknek hamis emlékeik.

Legalábbis olyan emlékeik, amik sehogy sem passzolnak bele jelenlegi életükbe, mégis emlékeznek rájuk. Legbelső félelmeink is a párhuzamos valóságokkal vannak kapcsolatban. 

Lehet, hogy az egyik hozzánk közel álló valóságban elveszítjük a gyerekünket, ezért a másik valóságban mindentől félteni fogjuk.

Fizikai értelemben képesek vagyunk rá, hogy több helyen és több időben létezzünk egyszerre.

Ezt a kvantumfizika már többször bebizonyította, amikor olyan részecskéket vizsgáltak, melyek egyszerre több térponton is jelen voltak, és bár nem volt fizikai kapcsolat köztük, mégis valahogyan kapcsolatban álltak egymással.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány rejtély rejtélyek illúzió kvantumfizika téridő valóság


Megtekintések száma: 110550

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet