Ehető "zselés vízcsepp" mentheti meg a betegek életét: forradalmi áttörést hozhat!

2018. október 25., csütörtök
A mentális betegséggel küzdő idősek nagy részét a kiszáradás veszélye fenyegeti, mert inni is elfelejtenek. Egy fiatal mérnök új megoldást fejlesztett ki a beteg nagymamája miatt.

Egy fiatal mérnök, Lewis Hornby nagymamája évek óta időskori demenciával küzd.

Ez a betegség a feledékenység miatt sokkal, de sokkal több kockázattal jár, mint gondolnátok.

A demens betegek ugyanis gyakran egészen egyszerűen elfelejtenek inni, nem érzik a szomjúságot, ezért a kiszáradás veszélye fenyegeti őket. Hornby nagymamája kórházba is került emiatt.

A fiatal ezért azon kezdett gondolkodni, hogyan juthatnának az idősek és/vagy mentális betegséggel küszködők megfelelő mennyiségű folyadékhoz - mindegyikük mellé ugyanis nem lehet egész nap külön ember állítani, aki az ivásra figyelmezteti őket.

Miután járt az idősek otthonában megszületett a találmánya:

ehető zselés bonbon vagy "zselés vízcsepp", a Jelly Drops.

A 90 százalékos víztartalmú zselés golyók tetszetős, gusztusos cukorkáknak látszanak, és a demenciával küzdők szívesen fogyasztják. 

A fiatalember úgy alkotta meg a bonbonokat, hogy azokat - éppen az idős, gyenge betegek miatt - könnyen ki lehet venni a dobozból, könnyen meg lehet fogni. Ráadásul a színük és a formájuk miatt játékossá teszik a folyadékfogyasztást.

Lewis Hornby azt is elmesélte, hogy első alkalommal a nagymamája 7 "zselécseppet" evett meg, ami egy pohár víznek felel meg.

A fiatal férfi díjakat kapott a fejlesztéséért, és több külföldi híroldal is bemutatta a találmányát, illetve a zselégolyók használatát.

VIDEÓ: Így mentheti meg a demenciában szenvedők életét a zselégolyó...

OSZD MEG másokkal is!

Forrás: szeretlekmagyarország

technika egészség életmód


Megtekintések száma: 40912

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet