Ehhez a tóhoz legalább egyszer látogass el az életben

2017. február 26., vasárnap
Azt is elmondjuk miért, de ha megnézed a képeket, azonnal meg fogod érteni.

A világ tele van olyan úti célokkal, amit az ember fel sem mer írni a listájára önnön kishitűsége, vagy szerénysége miatt.

De mi erre azt mondjuk, hogy kalandra fel! Merj belevágni amibe bele kell, és ne félj a kalandoktól, a távolságtól, vagy a nem várt akadályoktól.

Ha ugyanis mindenen átküzdöd magad, könnyen lehet, hogy az életedben először jutalmul egy olyan helyen lehetsz majd, mint a Szamia-szigeteken található mesés tó.

A hely annyira káprázatos, hogy erősen bakancslista gyanús. Maga a tó a Lotofaga nevű titokzatos, és csöndes kis faluban található. Ez a tó el van rejtve a világ elől, és sokan csak Sua Ocean Trench néven ismerik.

Sokáig felfedezetlen maradt, és nagyjából a helyieken kívül senki sem tudott róla, ám idővel - és a globalizáció terjedésével - elkerülhetetlen lett, hogy tudjanak róla az emberek.

Maga a hely nevének a jelentése annyit tesz, mint "Nagy lyuk". A név valóban találó, ugyanis 30 méteres mélységben fekszik a tó, melynek vize kristálytiszta, és lagúna kék színű.

Olyan, mintha maga a zárt paradicsom lenne az a mélyedés, ahol elterül.

Évről-évre egyre több turista keresi fel a helyet, ezért sokan attól tartanak, hogy idővel beszennyeződik, és elvesznek a természeti kincsek a környéken, és a tó is kárát fogja látni ennek a hihetetlenül megnövekedett turizmusnak.

A lefelé vezető út egyébként egy 30 méteres létrán vezet, mely igen meredek, de megéri lemászni, hogy aztán az ember csobbanhasson egyet a gyönyörű kék vízben.

A mélyedés félhomályában a naptól neon zölden világító hosszú indák lógnak le a sziklás "mennyezetről", miközben a háttérben a tenger külső morajlását is hallani lehet.

Ha van Földi paradicsom, akkor ez a hely jó eséllyel pályázik rá.

Ha tetszett, és egyszer te is ellátogatnál ide, OSZD MEG másokkal is!

hihetetlen hihetetlen helyek gyönyörű helyek


Megtekintések száma: 66859

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet