Eisenhower elnök beszéde leplezte le a titkos katonai-ipari komplexumokat: ma is tele van velük a világ

2018. március 21., szerda
A politika és a hadsereg rejtett titkai még az edzett belső informátorokat is elborzasztották...

Dwight D. Eisenhower elnök leköszönő beszéde, amelyben a rejtőzködő hadi-ipari komplexum jelentette veszélyre figyelmeztette a lakosságot.

Már akkor tudta, hogy mi zajlik bizonyos folyamatok mögött, és hogy ezek miylen hatássla lehetnek nem cska az országra, de az egész világra is.

A világban zajló legutóbbi konfliktusokat megelőzően Amerikának nem volt hadiipara.

Az amerikai ekevas készítők szükség idején akár kardokat is tudtak készíteni. Azonban nem kockáztathatunk többé, hogy vészhelyzetben improvizálnunk kelljen nemzetünk biztonságát illetően.

Ezért kényszerültünk arra, hogy létrehozzunk egy állandó jelleggel működő hatalmas méretű fegyveripart.

Ennek érdekében 3,5 millió férfi és nő van, akik közvetlenül részt vesznek ezen védelmi létesítmények munkájában.

Mindezt úgy, hogy közben összekapcsolódva vannak egy hatalmas méretű katonai szervezettel és hatalmasabb méretű fegyveriparral, mely az USA számára egy teljesen új helyzetet és tapasztalatot eredményez.Óriási befolyásuk van. Nem csak gazdasági, politikai, de még spirituális értelemben véve is.

Ez a rejtett ipar jelen van már minden városban, a szövetségi államok parlamentjében, a hivatalokban is. Felismerjük parancsoló szükségszerűségét ezen fejlesztéseknek.

Ugyanakkor fontos, hogy nem szabad elmulasztanunk hogy felfogjuk, hogy ezeknek súlyos következményei vannak.

Ezzel ugyanis nem csak erőfeszíéseink, de erőforrásaink és megélhetésünk is érintve van.

A társadalmunkra is jelentős hatással bír, még annak alapvető felépítésére is. A kormányzati tanácskozásokon őrködni kell afelett, hogy a katonai-hadiipari komplexum nehogy jogtalan, vagy felhatalmazás nélküli befolyásra tegyen szert, akár kért, akár kéretlen formában is.

A rossz kezekbe került hatalom végzetes felemelkedésének lehetősége ugyanis létezik.

Soha nem szabad engedni, hogy e kettő kombinációja veszélybe sodorja a jogainkat és a demokráciát.

Semmit sem vehetünk biztosra. Csak egy éber és jól informált polgárság képes kikényszeríteni és helyes irányba terelni a hatalmas katonai és ipari védelmi gépezetet.

Ma egyébként a helyzet még rosszabb. Gyakorlatilag a hadiipari létesítmények vezérlik Amerikát, de lassan sok helyen az egész világot, közvetve és közvetlen módon, régiótól függően. Eisenhowerr elnök már akkor jól látta, hogy mekkora lehet a veszély, és hogy miylen tragikus irányba mozdulhat el a világ...

OSZD MEG másokkal is!

érdekes összeesküvés történelem politika hadsereg


Megtekintések száma: 23913

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet