Ekkora halat még nem láttál!

2015. szeptember 20., vasárnap




Jakub Vágnernél nehezen találni megszállottabb horgászt: már tizenévesen kinőtte a csehországi folyókat és tavakat, és elkezdte járni a világot majd a horgára akadt egy 150 kilós példány.

Utazásait a Discovery Channel is nyomon követte, szeptember 20-tól a magyar nézők is végignézhetik, Vágner miként próbál több méteres halakat kifogni az Amazonasból vagy a Kongóból.

Nem túlzás azt állítani, hogy Jakub Vágner a világ legnagyobb horgásza, hiszen jó néhány világrekordot tart, amelyek közül a Nemzetközi Sporthorgász Szövetség (IGFA) is elismer párat.

Az ő nevéhez fűződik például a legnagyobb óriás arapaima kifogása, miután 2010-ben Ecuadorban a horgára akadt egy 154 kilós példány – amit persze, a többi halhoz hasonlóan, visszadobott, hiszen végtelenül tiszteli a nála nagyobb és erősebb állatokat.

A piranhák sem tartják vissza

A Discovery Channel új műsora a szeptember 20-án induló Óriáshalak nyomában Jakub Vágnerrel – eredeti címén Big Fish Man –, amelynek általunk látott epizódjában a horgász szintén egy óriás arapaimát próbál kifogni az Amazonasból. 

Az ottani tájak és emberek bemutatása a horgászat iránt kevéssé érdeklődő nézők számára is izgalmassá teheti a műsort, a többieket pedig bizonyára elragadja Vágner szenvedélyessége.

Az sem zavarja nagyon, hogy az Amazonas hemzseg a piranháktól, amik folyton felzabálják a csaliját, nem érdekli, ha éjszakákat kell töltenie egy kis csónakban a susnyásban, vagy épp rá kell vetnie magát a felbukkanó, több mint száz kilós halra. 

De hát miért is zavarná, hiszen ez az élete.

hihetetlen természet állatvilág rekordok rekord


Megtekintések száma: 15050





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet