Ekkora hazugságban élünk! Ha ezt elolvasod, TE is fel akarsz majd ébredni! OSZD MEG másokkal is!

2017. július 9., vasárnap




Tervezett hazugságban, globális illúzióban éljük életünk?

Min van, ha az életed a lehető legnagyobb hazugságban éled? Mi van, ha nem a valóságot látod, és mi van, ha mindvégig megvezettek?

Könnyen lehet, sőt, szinte biztos, hogy ez a helyzet. Elmondjuk hogyan, és miért, de figyelmeztetünk: a cikk végére te is fel akarsz majd ébredni, lázadni akarsz a világ, és a rendszer ellen. Készülj!

Eleve úgy születtünk meg, hogy idővel felnőve ne a saját céljainkat, hanem mások céljait, a rendszer céljait valósítsuk meg. Ne önmagunknak éljünk, saját boldogságunkat keresve, hanem a rendszert szolgáljuk. Azt a kollektív "hangyabojt", melyben élünk, és melynek akaratlanul is a részesei vagyunk.

Valamikor a kezdetek kezdetén, amikor megszületünk, még mindannyian szeplőtlenek vagyunk a világ bűneivel szemben. Minden egyes tett, cselekedet, vagy élmény egy új kaland. Egy váratlan dolog, egy felfedezés. Azonban idővel az utunk megváltozik.

Elkezdünk akaratlanul is a rendszer részévé válni, és beépülni. A szürke hétköznapok egyre szürkébbé válnak.

Ironikus módon ahogyan egyre okosabbak leszünk, egyre több tudást tömnek a fejünkbe az iskolapadokban, annál beszűkültebb látókörünk lesz a világra. Mintha a végén már csak egy kulcslyukon át látnánk azt, amire gyerekkorunkban még rácsodálkoztunk.

Megtanítanak minket arra, hogy kevesebbet gondolkodjunk. Hogy fogadjuk el a készen kapott válaszokat, mert azok az igazi válaszok, és ha megkérdőjelezünk valamit, azért büntetés jár, és a társadalomból való kirekesztés.

Hisz az, aki kérdez, az a rendszer ellen van. veszélyezteti a jó bejáratott dolgok menetét, és azt, hogy ezek a dolgok mindig ugyanúgy menjenek végbe. A boldog tudatlanság ennek fényében még boldogabbnak látszik.

A napok, amik korábban időtlenek voltak, most már betervezettek. Ezt jelentené felnőni? Hogy szabadok legyünk?

Minél nagyobb a függetlenségünk, annál több egzisztenciális problémával nézünk szembe. Mielőtt elkezdenénk a nagybetűs életet, már eladósítjuk magunkat. Hiteleket veszünk föl, hogy létezzünk. És létezünk, hogy hiteleinket visszafizessük.

Eközben lemaradunk mindenről, aminek fontosnak kellene lennie az életben.

Nap, nap után dolgozunk. A szürke napok összefolynak, egyre unalmasabbak lesznek, miközben a híradókban folyamatosan butítanak minket. Globális szintű agymosás zajlik, melyet nem kerülhetünk be, mert napjainkra nem csak a televízióunott fekete dobozából áramlik be a moslék, hanem a rádiókon, újságokon is.

Miközben azon rágódunk, milyen borzalmak történnek a világban, nem vesszük észre a legborzalmasabb dolgokat, melyek a mi életünkben lezajlanak. 

A másoktól való eltávolodást, a szeretteinktől való elhidegülést. Azt, hogy évek repülnek el, és lemaradunk minden fontos dologról az életben. Azokról a pillanatokról, melyek olyan érzelmeket közvetíthetnek, melyek örökkévalósággá merevíthetik ki az életünk egyes állomásait.

S miközben az időtlen csarnokban állunk majd, már réges-rég megüdvözülve, azon merengve, hol rontottuk el, rá fogunk majd jönni, hogy az egész nevetségesen egyszerű volt: annyi mindössze a titok, hogy ÉBREDJ FEL, és LEGYÉL OTT azokon az eseményeken, melyet IGAZÁN számítanak NEKED!

Ne az anyagiak vezéreljenek. Ne hagyd, hogy a média tovább mossa az agyad!

A világban ne a borzalmat és a veszélyt lásd meg, hanem a reményt és a LEHETŐSÉGET! A lehetőséget arra, hogy boldog legyél. A lehetőséget arra, hogy SZERESS! A lehetőséget arra, hogy ADJ, és hogy MERJ igazán NAGYNAK lenni!

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség filozófia


Megtekintések száma: 201991





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet