Eleonore Zugun - A lány, aki képes volt telekinézisre

2015. december 23., szerda




A lány körül lebegtek a bútorok, amelyeket csupán a gondolatával irányított. Állítólag képes volt telekinézisre. A lány végül az őrültek házába került.

[dropcap]A[/dropcap] különös történet a lány 13 éves korában kezdődött.  Eleonora Romániában élt, egy parasztcsalád gyermeke volt. Egyik nap talált pénzen vett magának az út mentén édességet. Amikor ezt nagymamája megtudta, akkor azt mondta unokájának, hogy az ördög pénzét költötte édességre, ezért az bele is költözött. Ez 1926-ban történt.

eleonore-zugunEzután kezdődtek a furcsaságok. Eleonore hangokat kezdett el hallani, testék pedig különböző ismeretlen eredetű sebek kezdték elborítani. Ezek a sebek aztán volt, hogy egy éjszaka alatt el is tűntek, vagy teljesen más helyen jelentek meg.

11 hónappal később Londonba vitték a lányt, amikor is rejtélyes és ijesztő tünetektől szenvedett. Poltergeist támadásokat élt át, és stigmák jelentek meg szerte a testén.

Stigmák

De mik is azok a stigmák? A stigma tulajdonképpen egy testi jegy vagy fájdalom, amely olyan testtájakon jelenik meg, ami Jézus keresztre feszítését idézi.

A stigmák előidéző okai a mai napig vitatottak. Vannak, akik szerint legalább bizonyos esetekben természetfeletti, csodás eredetűek, mások csalást látnak bennük vagy az orvosi magyarázatoknak hisznek. A stigmák általában a katolikus valláshoz, illetve hívőihez kötődnek. A stigmatizáltak többsége nő. Dokumentált esetek nem katolikusok közt is előfordultak.

[caption id="attachment_4934" align="aligncenter" width="740"]apaca-stigmakkal Stigmákat viselő apáca egy apácazárdában.[/caption]

feljegyzett esetek különfélék. Vannak olyan esetek amikor a stigmatizált testén megjelenik az öt Szent Seb (a szögektől esett sebek a kézen és lábon és a lándzsadöfés az oldalán), vagy ezek egy része. Vannak, akiknek a tövisek okozta sebek jelennek meg a homlokukon, mások vért izzadnak vagy könnyeznek, a korbácsolás okozta sebek tűnnek fel a hátukon vagy a kereszt cipelése okozta sebek a vállukon.

Vannak olyan stigmatizáltak, akik csak a sebek fájdalmát érzik, anélkül, hogy maguk a sebek megjelennének: ők láthatatlan stigmákat viselnek. Máskor a seb és az óriási fájdalom együtt vannak jelen. Egyes stigmatizáltak sebei nem gyógyulnak be, frissek maradnak és mégsem fertőződnek el. Egyes feljegyzések arról számolnak be, hogy a sebek kellemes illatot árasztanak.

Az ördög maga

A lány szülei attól féltek, hogy Eleonore-t megszállhatta az ördög. Már azon az éjjelen furcsa dolgok történtek a fiatal lánnyal. Kövek repültek a levegőben és ablakok törtek be.

Mások azt mondták, hogy Eleonore körül lebegtek a bútorok, amelyeket csupán a gondolatával irányított.

Egy időre el is zárták a helyi elmegyógyintézetben, ugyanis a lakosság nagyon félt tőle, mert babonásak voltak. innen szöktették meg később, majd Londonba vitték.

eleonore-zugun-stigmai

Londonban különféle vizsgálatoknak, kísérleteknek vetették alá, hogy kiderüljön, mi a baj a lánnyal, illetve hogy tényleg megszállta az ördög, vagy csupán súlyos mentális betegsége van.

Az orvosok feljegyzései szerint a stigmák a testén mindig máshol jelentek meg, és nem tudtak magyarázatot adni eredetükre.

A vizsgálatok végül bámulatos eredményekkel zárultak. Megállapítást nyert, hogy Eleonore képes tárgyakat mozgatni az elméjével. Mindenféle segítség, vagy trükk nélkül. Eleinte arra gyanakodtak, hogy valahogy mágneses mezőt kelt, és így mozgatja a tárgyakat, de a vizsgálatok erre rácáfoltak.

targy-lebegtetese

Minden egyes általa produkált tárgylebegtetés után 20-al is megemelkedett meg a pulzusa, így a tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy ő maga intézi a furcsa mozgásokat. A lány arcán közben vörös foltok jelentek meg, horzsolások, daganatok formájában.

Amint a lány elérte a pubertáskort furcsa képességei megszűnni látszottak.

A nagy kérdés az, hogy honnan eredetek képességei, és miért múltak el? Senki sem tudja, talán tényleg az ördög szállta meg, noha egy ördögi megszállásnak sokkal intenzívebb tünetei lettek volna, mint annak idején Anneliese Michel borzalmas kálváriája.

Telekinézis

A telekinézis vagy pszichokinézis anyagrészecskék, illetve testek mozgatását jelenti fizikai érintkezés és az ismert fizikai hatások alkalmazása nélkül. Közkeletű értelmezése a „gondolattal való mozgatásnak” felel meg, mint ahogyan Eleonore is tette.

jelenséget eleinte szellemek, angyalok, démonok, elhalt lelkek közreműködésének tulajdonították. A 19. században jellemző elfoglaltság volt az ún. „asztaltáncoltatás”, amit egy közvetítő, ún. „spiritiszta”, vagy „médium” vezetett. A folyamat célja nem a telekinézis volt, hanem általában az elhunytaktól akartak megtudni valamit, akik a résztvevők hite szerint az asztal (vagy más tárgyak) mozgatásával, „kopogással” közölték a válaszokat.

levitacio

A telekinézis jelenségét nagyon régóta vizsgálják, de hitelt érdemlően a tudomány sohasem vette komolyan. A jelenség ellentmond néhány alaptörvénynek. Ilyen például a termodinamika 2. törvénye és a lendület megmaradásának törvénye.

Bár a történelem során több embert is megvizsgáltak, aki rendelkezett a képességgel, sajnos nem tudni, hogy hogyan működik, sem azt hogy mi okozza. Talán öröklődik, talán a génjeinkbe van kódolva, de akad olyan vélekedés is, hogy a telekinézis tanulható képesség. Az elkövetkező évtizedekben talán közelebb kerülünk a telekinézis működésének teljes megértéséhez.

paranormál megmagyarázhatatlan tudat telekinézis


Megtekintések száma: 24896





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet