Életre utaló jelet találtak a Titán légkörében!

2017. augusztus 2., szerda




A NASA elképesztő felfedezésről számolt be.

Lehet, hogy az élet, és annak alkotóelemei mindvégig ott voltak az orrunk előtt? A NASA mostani felfedezése szerint meglehet a valószínűsége, hogy igen.

Ugyanis egy olyan páratlan felfedezést tettek, mely a Titán nevű holddal kapcsolatos.

A NASA szakemberei szerint ugyanis van élet a Titánon! Pontosabban az élet alkotóelemeit, egyes ásványokat és vegyületeket találtak meg annak légkörében.

A kutatásban a Cassini űrszonda is részt vett, és az általa nyújtott adatok alapján arra következtetnek a tudósok, hogy a Titán légköre tele van olyan anyagokkal, melyek az élet számára fontosak. Vagyis az élet kialakulása talán meg is kezdődhetett, vagy már le is zajlott a rejtélyes holdon.

"Az élet összes fontos építőeleme jelen van a légkörben" - állítják a szakemberek.

Ezt a Cassini adatai alapján ki lehet jelenteni. A nagy kérdés, hogy kialakult-e már élet a holdon. Korábban már landolt szonda a Titánon, de metántavakon kívül nem sok mindent lehetett látni a felvételeken.

Azonban azt senki sem tudja, hogy van-e a metántengerekben valami, akár egy élő organizmus is, vagy sok száz apró mikroorganizmus, esetleg összetettebb életformák.

Szükség lenne egy újabb misszióra.

Elvégre a Földről készült műholdképekből sem lehet egyértelműen kideríteni, hogy a tavainkban van-e élet, leszámítva a földi vegetációt és a növénytakarót.

Mivel a Titánon ilyenek nincsenek, sokan halott holdnak hitték, de a felszíni növénytakaró egyáltalán nem törvényszerű. Lehet, hogy a Titán egy alapvetően sivatagi élővilágot "tart el", és a nyüzsgő életformák valójában a metántavakban rejtőznek.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány nasa élet más bolygókon titán


Megtekintések száma: 40557





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet