Elfoglalja-e az Arab Emírségek a Marsot?

2017. február 19., vasárnap




Vajon az általuk 2117-re bejelentett marsi város egy stratégiai egérút lesz, hogy mindenkit megelőzve elfoglalják a vörös bolygót? A harmadik világháború már a Marson fog zajlani?

2117 Mars-város

Abszurdnak hathat a cím, a hír kapcsán ugyanis sokkal inkább egy hatalmas, egész emberiséget érintő tudományos projekt rajzolódik ki.

Ugyanakkor egyre többen aggódnak amiatt, hogy talán lehet abban valami, amit nemrég jelentettek meg ismeretlen források.

Ezek a források azt állítják, hogy az Egyesült Arab Emírségeknek nem csupán azért célja a 2117-re bejelentett Mars-város tervezete, és kivitelezése, mert ez hatalmas előrelépés lenne az emberiség szempontjából, hanem mert számukra is kulcsfontosságú lenne.

Az első város ugyanis Arab város lenne. Egy nem csak iránymutató, nagy szimbolikájú üzenet lehet a világnak, mely megmutatja, hogy mindenre képesek, de egy hatalmas stratégiai előny is.

A Mars nulladik ősi városa

Persze a dátum még messze van, közel 100 évet kell rá várni, és nem garantált, hogy mások ne előbb érnének oda, és városokat hozzanak létre, de az Arab Emírségek az elsők szeretnének lenni.

Az eszmei jelentősége ennek az egésznek elvitathatatlan. Gondoljunk csak bele: a Mars legelső városa az arabok által jött létre, gyakorlatilag arab fennhatóság alatt létezne.

Ha majd egyszer az emberiség a Marsot is benépesíti, biztosan fennmaradnak különféle legendák a nulladik Marsi városról, mely arabok lakta város volt.

Külön érdekes, hogy nincs egyértelmű jogi szabályozás arra vonatkozóan, hogy a Marson ki foglalhat el majd a jövőben területeket. Igaz ugyan, hogy elméletileg a nemzetközi vizekre vonatkozó egyezmények vonatkoznak az űrben található égitestekre, de ez idővel komolyan változhat.

Talán éppen erre pályázik a 2117-re megvalósuló Mars-város is.

Az első város joga

Az első város jogán komoly segítséget nyújthatnak más városok kiépítéséhez, vagy a Marsra látogató űrhajósoknak, turistáknak, ezt azonban csak bizonyos kiváltságokért lesznek hajlandóak megtenni.

Vagyis rengeteg nyersanyag, energia, információ, gazdasági előnyökhöz elősegítő titok lesz az a valuta, melyet minden fél megért majd. Na és természetesen különleges nemzetközi jogok, törvények, egyezmények, melyek garantálnák az Arab Emírségek fennhatóságát egyes területen.

Sokak szerint ez komoly konfliktusokhoz fog vezetni, és idővel ez a nulladik Mars-város kinövi agát, öntudatra ébred, és saját autonómiát követel majd, és nem akarja, hogy a Földről mondják meg neki a dolgokat.

Ez háborús konfliktusokhoz is vezethet majd, ezek lehetnek majd a vörös bolygón vívott első csatáink egymással. A Földön élők nem tehetnek a dolgokról majd, hiszen kevés ráhatásuk lesz az „elszabadul” városra, ezért a Marson kialakuló háborúk fogják meghatározni a 2150 utáni időszakot.

Addigra már több más, kisebb város is kialakul majd, melyek együttesen vehetik fel a küzdelmet a nulladik várossal szemben.

Persze ez egy nagyon meredek, és nagyon fantáziadús elmélet, de egyes jövőkutatók nem tartják kizártnak, igaz azt hozzátették, hogy nagyon kevés az esélye ennek.

összeesküvés politika harmadik világháború világháború


Megtekintések száma: 33530





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet