​Elfogytak a Jobbik szavazói, megszűnhet a párt

2022. április 20., szerda




A baloldal elképesztő választási bukását követően megindult a bűnbak keresése a pártok között, az egyik jelölt pedig Jakab Péter lett, aki gyakorlatilag végighazudta elnökségét. 

Először elhitette szavazóival, hogy nem köt szövetséget Gyurcsány Ferenccel, majd azt, hogy ő is a nép embere, később bemesélte, hogy vidéken a Jobbik a legerősebb baloldali párt, közben paktumot kötött Gyurcsánnyal, most pedig kétségbeesetten próbál minden felelősséget hárítani.

Gyurcsány bohóca négy év leforgása alatt tönkretette a legerősebb baloldali pártot, elveszíthetett 700-800 ezer szavazót, így most már Gyurcsánynak nincs is rá szüksége. 2024-ben, az EP-választáson bőven öt százalék alatt maradhat a Jobbik, ez pedig a párt végét jelentheti.

Volner János, volt jobbikos politikus még tavaly novemberben beszélt arról, hogy Jakab Pétert "belülről fogják kicsinálni". ű

A baloldal választási bukását követően meg is indult a bűnbak keresése, a legtöbben pedig Márki-Zay Péter mellett a Jobbik jelenlegi elnökét, Jakab Pétert hibáztatják, mivel úgy tűnik, a Jobbik 2018-as szavazói (vagy legalábbis nagy része) nem mentek el az összefogásra szavazni.

Jakab Péter 2020 márciusában még azt nyilatkozta a HVG-nek, hogy nem fog Gyurcsány Ferenccel egy listán szerepelni, azonban alig egy évvel később már a bukott miniszterelnök szövetségese lett, azóta pedig, ahogyan Vona Gábor, a párt korábbi elnöke fogalmazott, a DK-s szavazók egyfajta "mini Feriként" tekintenek rá.

VAGYIS A LEGTÖBBEN JAKABOT GYURCSÁNY FERENC EGYFAJTA POLITIKAI KLÓNJÁNAK GONDOLJÁK.

Ezt minden bizonnyal a Jobbik szavazói is észrevették, akik a Gyurcsány-show kezdete óta fokozatosan fordultak el a párttól. A Jobbik a 2018-as választásokon még 26 képviselőt küldött az Országgyűlésbe, közel 1,1 millióan szavaztak rájuk. Ezt követően viszont a Jobbik fokozatosan tolódott tovább balra, aminek mostanra az lett az eredménye, hogy

2018-HOZ KÉPEST 700-800 EZERREL KEVESEBBEN SZAVAZTAK RÁJUK.

Persze a Jobbik totális szétesése nem most kezdődött, a többlépcsős pártszakadás miatt a 26 képviselőjükből a ciklus végére már csak 17 maradt, A helyzet mostanra tovább romlott, a választásokat követően úgy tűnik, hogy mindössze 9-en fognak beülni a Parlamentbe a Jobbik színeiben, vagyis négy év leforgása alatt a párt frakciója majdnem egyharmadára csökkent.


Megtekintések száma: 4865





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet