Elgondolkodtató képek, melyeknek komoly üzenete van

2016. december 28., szerda




Az emberi felnövés. Az idő múlása, vagy épp a klímaváltozás, esetleg a szegények és a gazdagok közötti szakadék? Álljon itt néhány olyan kép, mely amellett hogy lenyűgöző, komoly, és súlyosan mély tartalommal bír.

Azt mondják, a kép többet mond minden szónál. És azt is szokták mondani, hogy a szavak mellett a megfelelő pillanatban, és megfelelő helyen lőtt fotók is képesek komoly érzéseket átadni a szemlélőnek.

Összeszedtünk néhány olyan látványos, egyben elgondolkodtató képet, mely biztosan bele fog égni a retinádba, és még hetekkel később is eszedbe jut. Nem csak maga a kép lesz ennek az oka, hanem az az üzenet, amit ezek hordoztak magukban.

A legelső ilyen lép New Yorkról készült, méghozzá madártávlatból. Egy autóút mentén találkozik a két világ. Mennyire jelképes, és mennyire sokatmondó, ahogy az egyik oldalon még a természet az úr, a másik oldalon már egy komor betonrengeteg figyel. Mintha az lenne az üzenet, hogy törekedjünk az egyensúlyra, mert csak így maradhat életben a bolygónk.

Olyan ez a kép a markológépről, ami éppen elkap egy felhőt, mintha minden benne lenne, amit az emberről, és az ember álmairól tudni lehet. Mi magunk is hatalmas monstrumokként próbáljuk kergetni azokat a célokat, vágyakat, amiket kitűzünk magunk elé.

Az első két világháborút még fegyverekkel vívták, de a következőt már a média fogja. A kamerák lesznek a fegyverei, és töltényhüvelyek helyett rengeteg pénz hullik majd szanaszét. A média már most is háborút vív, azonban most nem országok, nem nemzetek, hanem azt emberek ellen.

Becsült meg, amid van! Ezt mindig elfelejtjük, pedig az életben gyakran egy kilátástalan helyzet riasztó képe válik számunkra sokkal elviselhetőbbé, ha belegondolunk abba, hogy modern világbéli problémánk valójában egy teljesen pitiáner dolog mások gondjaihoz képest mondjuk a közel keleten, vagy Afrikában.

A pénz irányít mindent. Pedig mennyire bizarr abba belegondolni, hogy a pénz valójában csak egy papír fecni, amit festékbe, és egyéb anyagokba mártottak, és mintákat helyeztek el rajta. Mégis értéke van, és ez fogja meghatározni azt is, hogy te mennyit érsz, és mit fogsz elérni az életben.

Ez a fotó talán a legszomorúbb hangvételű az összes közül. Sokan kitalálhattátok talán, hogy magát a magányt szimbolizálja, és azt a mély, depresszív, szürke állapotot, melyet ilyenkor érzünk. Valójában egyedül születünk meg, és egyedül is halunk meg, függetlenül attól, mennyi emberrel sodort össze a sors életünk során.

Vannak emberek, akik mindig is kilógtak a sorból, és kifejezetten szerettek árral szemben úszni, nem hallgatva a tömegre. De vajon ezért ők bolondok? Vagy ők az egyedüliek, akik rájöttek, hogy lehetnek a tömeg nélkül egyéniségek?

A képen az egyik alak azt állítja, hogy három faléc hever a földön, míg a másik szerint négy. A kép üzenete egyértelműen az, hogy minden csak nézőpont kérdése.

A képen egy veterán katona látható, aki már túl van a 80-on is. A tank, ami előtt térdel, az a tank, amivel végigharcolta a világháborút. A belőle feltörő emlékek miatt az idős úr zokogni kezdett, és térdre rogyott a tankba zárt fájó mementók előtt.

Ezt a fotót sokan a gazdagok és szegények, illetve a harmadik világ, és a modern társadalom közötti szakadék megható ábrázolásaként is szokták emlegetni. Egy biztos: nagyon megható, és egyben szomorú is.

Tudni, hogy máshol éheznek, míg a nyugati világ fejlett társadalmai több tonna ételt dobnak ki feleslegesen naponta.

érdekes hihetetlen érdekesség megható


Megtekintések száma: 36797





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet