Elképesztő dolgot állít Elon Musk a világegyetemről!

2017. május 10., szerda
Ha igaza van, alaposan át kell gondolni azt, hogy miben is élünk valójában...

Elon Musk, a gazdag iparmágnás, a Tesla és a SpaceX tulajdonosa, korunk egyik legnagyobb feltalálója egy korábban megrendezett konferencián beszélt arról többek között, hogy elképzelhetőnek tartja, hogy egy ténylegesen szimulált világban élünk. Vagyis amit érzékelünk nem valós, és lehet, hogy mi magunk sem vagyunk valósak.

Korunk egyik legnagyobb feltalálója a Code konferencián mondott néhány elég érdekes dolgot annak a valószínűségéről, hogy vajon egy szimulált valóságban élünk-e. 

Olyan dolgokat, amit ha más mondana, talán csak legyintenénk, vagy hívnánk a papot, de egészen máshogy hangzik, hogy egy a milliárdhoz az esélye, hogy NEM egy szimulált valóságban élünk, ha egy olyan ember mondja, aki korunk egyik legnagyobb – ha nem a legnagyobb – zsenijeként van számon tartva.

Az ő nevéhez fűződik a modern űrutazás forradalmasítása, és ő felelős azért is, hogy az elektromos autók nyújtotta alternatív technológia soha nem látott ütemben kezd terjedni, felvéve a kesztyűt az olajiparral.

Elon Musk magyarázata ráadásul nagyon hasonlít arra az elvre, mely kimondja, hogy miért valószínű, hogy a modern emberiség már eleve egy szimulációban él. 

  • Minden fejlettebb civilizáció megpróbálja szimulálni a valóságot. Ezzel nehéz lenne vitatkozni, az emberiség például néhány évtizeddel a digitális korszak kezdete után szinte már annak a határán áll, hogy létrehozzon egy a valóságtól megkülönböztethetetlen virtuális valóságot.
  • Mivel az univerzum nagyságából kiindulva nagyon sok fejlett civilizáció létezhet, amik akármennyi szimulált valóságot hozhatnak létre, így egyszerű valószínűség számítással kiszámítható, hogy nagyobb eséllyel élünk szimulált valóságban, mint a fizikai valóságban.

A probléma ott adódik a szimulált valóságunk felismerésével, hogy ezen eszmefuttatás szerint valójában fogalmunk sem lehet róla, hogy a mi kis üveggolyóba zárt valóságunkon kívül mi van, például hogy vannak-e más bolygók, vagy fejlett civilizációk.

Tehát ahhoz, hogy az alapvetés igaz legyen, feltételeznünk kéne, hogy amit valóságként ismerünk, az tényleg valódi.

Számtalan bizonyíték utal arra a világunkban, hogy a szimulált világ elmélete több mint puszta feltételezés.

tudomány szimulált világ elon musk


Megtekintések száma: 103113

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet