Elképesztő: egy éven belül kapcsolatot létesíthetünk az idegenekkel!

2017. május 21., vasárnap
A James Webb űrtávcső fog a földönkívüliek nyomára bukkanni?

Egyre több olyan szakmai hangot lehet hallani a csillagászaton belül, melyek azt állítják, hogy alig egy évre vagyunk egy döbbenetes felfedezéstől.

Hogy ezt belső forrásokra, vagy más dolgokra alapozzák, esetleg egy még a közvélemény által nem ismert kutatási eredményre, azt nem tudni.

Mindenesetre az asztronómusok között az a hír járja, hogy a James Webb űrtávcső lesz az idegenek felfedezésének kulcsa.

Méghozzá már jövőre, azaz egy éven belül kapcsolatot létesíthetünk a földönkívüliekkel, ami az emberiség legnagyobb felfedezése lesz.

A James Webb űrtávcső a világ jelenlegi legfejlettebb űrtávcsöve, és sok esetben sokkal messzebbre képes ellátni, mint a Hubble űrtávcső.

Jelenleg éppen ehhez az űreszközhöz fűződik a legnagyobb reményt, és óriási felfedezéseket várnak tőle, amit a hírek szerint egy éven belül szállíthat is.

Olyan új fejlesztéseken esik jelenleg is át, melyek segítségével minden eddiginél messzebbre fog ellátni, és az exobolygók légkörét, sőt, a gravitációs lencsehatást kihasználva akár felszínüket is úgy tudjuk majd vele vizsgálni, mint egy Föld körül keringő űrszondával.

A New Worlds program keretében új világokat kutat a NASA. A program megvalósítását elsősorban a James Webb űrtávcsőhöz kötődően tervezik, amely műszerezve lesz a helyi atmoszféra analizálására is és élet jelenlétét jelezheti.

A szakemberek óriási lehetőséget látnak benne. Matt Mountain például azt mondta, hogy alig 5-10 évvel ezelőtt még arról sem tudtak, hogy léteznek Föld méretű exobolygók, és ezeken akár élet is lehet.

Ebben a James Webb eredményei óriásit számítottak bele. Alig egy éven belül már idegen civilizációkat figyelhetünk meg a segítségével.

Többek között az idén felfedezett, szenzációs eredményekkel kecsegtető Trappist-1 rendszert is sokkal közelebbről szemlélhetjük meg, így akár arra is fény derülhet, hogy valóban élnek-e rajta fejlett lények.

"Képzeljük el, mennyire csodálatos és jelentőségteljes felfedezés lesz az, amikor kiderül, hogy nem vagyunk egyedül a világegyetemben." . mondta Mr. Mountain.

Az emberiség attól kezdve nem az egyetlen faj lesz, hanem egy a sok közül, és biztosak lehetünk majd benne, hogy rajtunk kívül még számtalan világ van az univerzumban.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány idegenek idegen civilizációk csillagászat űrkutatás élet más bolygókon


Megtekintések száma: 360070

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet