Elképesztő hatású pirulákat kezdtek el fejleszteni a NASA-nál!

2017. március 26., vasárnap




Nem csak az űrhajósoknak lesz fontos, de a a mi életünket is megváltoztathatja.

A NASA nemrégiben bejelentette, hogy egy olyan különleges gyógyszert fejleszt, mely ne csak szinten tudja tartani a test és a szervezet öregedését, de akár bizonyos mértékben képes lehet visszafordítani is.

Ezt az újfajta szuperpirulát a hírek szerint az Mars missziókhoz fogják tervezni, hogy az űrhajósokon ne látszódjon az öregedés.

Ugyanis azok a félelmek ütötték fel évekkel ezelőtt a fejüket, hogy az asztronauták komoly öregedésen mehetnek keresztül, nem csak a különféle még a védőpajzsok alatt is minimálisan bejutó sugárzás miatt, hanem az állandó stressz miatt, amivel ez egész küldetés járni fog.

A Marshoz a mai technológiával hosszú út vezet, és ezalatt az idő alatt akár éveknek is megfelelő időt öregedhet a szervezet, de ezt persze az egészségi állapotra, és a leterheltségre értik főleg.

Erre jelenthetne megoldást egy különleges, nagyon erős, és nagyon speciális hatóanyagokkal teletömött tabletta, melyet az űrutazás időtartama alatt napi szinten szedniük kellene.

Ez hosszú távon bármilyen űrutazásnál fontos lehet a jövőben, így a gyógyszer fejlesztése és a kísérletezgetés eleve úgy zajlik, hogy az a jövő csillagközi misszióinak sikerében is szerepet játsszon.

A tablettákkal elméletileg akár halhatatlanná is válhatunk, ha a NASA számításai beválnak, és tényleg elő tudják állítani az öregedés gátló - mások szerint inkább fiatalító - tablettát.

Nem valószínű, hogy rövidesen magán felhasználási célra is kikerülne, majd ha egyszer elkészül, de mivel rengetegen akarnak örökké élni, vagy sokkal tovább élvezni fiatal éveiket, így egyértelmű, hogy ki fogják használni ezt a piaci rést.

Sokan felhívják arra a figyelmet, hogy a NASA megoldása csak egyfajta részleges megoldás lesz, és inkább az öregedési folyamat lelassításában lesz óriási szerepe, azonban ez nem von le az érdemeiből.

Hogy mikorra fog ez elkészülni, még nem tudni, de sokak szerint az első emberes Mars misszióra állnak elő vele, valamikor 2030 előtt.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia technika nasa


Megtekintések száma: 26473





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet