Elképesztő ötlettel állt elő a McDonald's, ami örökre megváltoztatat mindent.

2017. január 30., hétfő




Ha bejön a forradalmi újításuk, akkor az ételek világa alapjaiban változhat meg.

A McDonald's valami olyannal kezdett el kísérletezni, melyre aligha merne vállalkozni a helyében bármelyik más étteremlánc.

Ha bejönnek a számításaik, és új, minden kétséget kizáróan forradalmi újítások jól szerepel, akkor annak sikeres egy óriási változást idézhet elő a gyorséttermek piacán.

De miről is van szó, miért ez a nagy beharangozás? Nos, a cég továbbgondolta a kóla automatákat, és megálmodott egy úgynevezett hamburgersütő gépet, mely gyakorlatilag egy hamburgerautomata lesz.

Az ilyen cégek, mint a McDonald's, viszonylag korlátlan tőkével gazdálkodhatnak a helyi kisvállalkozásokhoz képest, elvégre a világ szinte minden pontján jelen vannak üzleteik, és folyamatosan profitot termelnek.

Éppen ezért a költségvetésbe és az idejükbe olykor belefér egy kis kísérletezgetés is. Ennek folyományaként született meg az első olyan hamburger automata, melyek a napokban állítanak forgalomba Bostonban.

Rengeteg minden múlik ezen a debütáláson, hiszen a piaci elemzők szerint ez alapjaiban változtathatja majd meg a gyorséttermi businesst.

Eleve egy hamburgersütő gép ötlete merő képtelenség, mégis égető igény lett volna rá már a korábbi években is, azonban most merte meglépni a gyorsétterem lánc.

Ráadásul a hamburger automata ingyen gyártja az elél állóknak a Big Macet. Noha valószínűleg ez az üzleti modell nem fog majd nagyüzemben ingyenes lenni, de a marketing miatt az Egyesült Államokban háromféle kivitelben (Jr., Big, Grand) kapható Mac-burgert csak azután készíti el a gép, hogy az előtte álló ember a masina képernyőjén belépett a Twitter-fiókjába, és engedélyezte, hogy az automata egy bejegyzésben hírt adjon magáról az illető üzenetfolyamában.

A cég komolyan gondolja ugyanakkor a dolgot, és nem csak egy egyszerű marketing fogás az egész. A technológiában ugyanis komoly potenciál rejtőzik, mellel szakemberek könyveinek tucatjai foglalkoztak az utóbbi időben.

Egyre több iparágban jutnak egyre nagyobb szerephez a robotok, de más-más szegmensekre más-más hatással lesznek.

Valószínűleg ennek a koncepciónak az egyik szüleménye a hamburger - vagyis Big Mac ATM, mely egy gombnyomással hamburgert készít majd nekünk frissen, és melegen.

Hogy idehaza mikor lesz látható egy hasonló szerkezet, arról még nincsenek hírek, de ha nagy sikere lesz a technológiának, néhány éven belül biztosan feltűnnek a magyar vidékeken is ezek a vidám, hamburgerdobáló "robotok".

érdekes érdekesség robotok robot


Megtekintések száma: 28068





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet