Elképesztő találmány hódíthatja meg a nem túl távoli jövőt!

2017. április 12., szerda




A nyílt vízterületeket lehetne meghódítani vele, egyben örök élettérként is funkcionálna.

Hihetetlen találmány teheti hamarosan tiszteletét egy nem is olyan távoli jövőben, melynek nem csak a hajók szerelmesei, és a csúcstechnológia iránt elkötelezettek fognak örülni.

Arról van szó, hogy megnyílnak a távlatok az élettereink bővítése terén.

A piramis, azaz tetraéder alakú luxusjachtot – pontos nevén Tetrahedron Super Yacht – Jonathan Schwinge tervezte úgy, hogy a hajó nagy sebességnél a víztükör felett repülve haladjon.

Ez a különleges jármű, mely lakóotthon is egyben, elég masszív ahhoz, hogy semmilyen vihar ne boríthassa fel, vagy tehessen kárt benne.

Képes lebegni, forogni, és legalább 73km/h sebességgel repeszteni.

A képeket elnézve egyértelműen látszik, hogy ez az egész egy egészen elképesztő koncepció, és ami a legmegdöbbentőbb, hamarosan meg is valósítható.

Schwinge hajója valójában persze nem repül, hanem egy vékony nyél vagy oszlop köti össze a hajótestet a víz alatti, torpedóra emlékeztető résszel.

Hajókat átrepülni nagy feladat lenne, így azt valószínűleg nem tudná megtenni, de akisebb-nagyobb hullámok felett gond nélkül át tudna lebegni, ami nagyban meggyorsítaná a haladási sebességét.

A luxusjacht méretei is elég impozánsak. 21 méter széles lesz, és alig tíz fő befogadásra lesz képes, viszont a technikailag mindenféle luxuskütyüvel felszerelt hajó így is egyedülálló lesz, ha kijönnek az első prototípusok.

A terv nem is marad olyan sokáig terv, ugyanis a közeljövőben már megvalósítható lesz a különleges piramis alakú élettér, mivel a készítő elmondása alapján a technológia már ma is készen áll ahhoz, hogy egy ilyet megvalósíthassanak.

Az ötlet, és az alá megalkotott technológia annyira ötletes, és jó, hogy a hajó gyártók már több ízben is elkezdtek az utóbbi időben érdeklődni a projekt iránt.

Ez azt vetítheti előre, hogy a jövőben majd nem csak ez a fehér, lebegő piramis fog száguldana a víz felett, hanem a hajók is, és a hagyományos értelemben vett vízen való "vitorlázás" már csak a múlt régi emlékeiben fog élni.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia technika


Megtekintések száma: 147990





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet