Elképesztő történet: a Down-kóros fiú mentette ki a fuldokló lányokat!

2018. január 21., vasárnap




A miniszter oda is adta neki a bátorságért járó érdemjelet! OSZD MEG ezt másokkal is! Nagyon büszkék lehetnek rá a szülei.

Valerio Katoya neve valószínűleg örökre beég az emebri töténelembe. Ugyanis valami olyat tett, amire senki sem gondolt volna.

Ez a fiú két lány életét mentette meg. Ha ő nincs, és nem cselekszik a saját életét is veszélybe sodorva, akkor ma az a két lány halott lenne.

Valerio eredetileg Down-szindrómával született. A szülei azonban nem dobták el maguktól, pedig sokan ezt tették volna.

Megtartották, felnevelték, szerető családot, szívmelengető gyerekkort adtak neki. Elkezdték úszásoktatásra járatni őt, majd a fiú ezt megszerette. Egyre jobban is kezdett úszni, és az izmai is nagyon gyorsan fejlődtek.

Egy napon, néhány évvel később aztán a sors csavart egy óriásit az életén. Meghálálva azta küzrdelmet, amit minden nap megtett azért, hogy elfogadja őt a betegsége ellenére a társadalom.

Egy olasz tengerparton nyaralt a családdal, amikor látta, hogy két lány a vízben fuldoklik.

A tenger sodrása magával ragadott egy 10 és egy 14 éves korú lány testvérpárt. A lányok fulladoztak és egyre távolabb kerültek a parttól. Segítségért kiáltottak, Valerio és az édesapja azonnal a vízbe ugrottak.

Az édesapa az idősebb, a fia a fiatalabb lányt ragadta meg. A két férfi sikeresen kihúzta a lányokat a partra.

Az internet az este után azonnal elolvadt a fiútól és a cselekedetétől, és vakmerő bátorságától.

Az olasz hatóságokhoz is eljutott a fiú híre, akit maga az olasz sportminiszter jutalmazott meg egy bátorságért járó érdemjellel.

A fiú története rengeteg hozzá hasonló, Down-szindrómában élő gyermeket és felnőttet motivál most is: nincs felesleges élet, nincsenek felesleges cselekedetek!

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen érdekesség megható motiváció


Megtekintések száma: 114919





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet