Elképesztő világrekord történt a genfi aukción: ennyiért még soha nem kelt el karóra!

2018. november 15., csütörtök




Ezzel be is írta magát a történelembe a márka...

Léteznek olyan órakülönlegességek, amik hihetetlen összegeket érnek.

Ezeket már sokszor nem is pénzben lehet leginkább kifejezni, mert nincs az a pénz, mivel eszmei értéke felbecsülhetetlen...

A nemrég a genfi aukción világrekorderként elkelt szerkezet is egy ilyen kategóriájú tárgy volt

Egyszóval egy igazi különlegesség az emberiség történetében!

Aukciós világrekordot jelentő 3,9 millió svájci frankért (1,1 milliárd forint) cserélt gazdát kedden egy genfi aukción egy egyedülálló Patek Philippe vintage karóra.

Az aukciót bonyolító Sotheby’s közlése szerint a svájci óragyártó műhelyből 1952-ben kikerült öröknaptáras karórát 1956-ban vásárolták a londoni Asprey luxusüzletben, amely története során ezt az egyetlen darabot kínálta eladásra ebből a modellből.

A keddi aukció, amelynek sztárja kétségtelenül a The Asprey néven emlegetett darab volt, csaknem 250 kar- és zsebórát vonultatott fel, köztük Cartier-, Rolex- és Vacheron Constantin-kreációkat.

A Patek Philippe-karóra korábbi tulajdonosa egy 2006-os aukción tett szert az óraritkaságra az akkor rekordot jelentő 2,2 millió svájci frankért. A mostani árverést megelőzően 2-4 millió svájci frank közé becsülték a leütési árát.

Az óra új tulajdonosának kiléte egyelőre nem ismert, de a győztes licitáló egy fiatal ázsiai nő volt, aki a terem hátsó sorában ült és kínaiul beszélt a telefonjába.

A The Asprey eredeti tulajdonosa, akinek R. C. monogramját az óra sárgaarany hátlapjába is belevésték, valószínűleg 21. születésnapjára kapta az órát.

Az aukciót megelőzően Ázsia-szerte és Dubajban is bemutatott karórának barna bőrszíja van, és az öröknaptár mellett stoppermechanizmust is beleépítettek.

A Sotheby’s szerint az óraaukció 12,2 millió svájci frank bevételt hozott.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technika érdekes hihetetlen


Megtekintések száma: 30257





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet