Elképesztően durva: ez történt nemrég az ügyeleten a nénivel!

2017. március 27., hétfő




Az egészségügy állapotának újabb elszomorító példája? Vagy csak a megdöbbentő közöny?

Azt talán már mindenki tudja, hogy a magyar egészségügy nincs a legjobb állapotban. Gyakorlatilag lélegeztető gépen van, ugyanis nagyon nehéz lenne talpra állítani a rendszert, és ehhez átfogó reformokra, és változásokra lenne szükség.

Világszerte elmondható jelenség, hogy az egészségügy állapota romlik, de hazánkra ez különösen igaz.

Olyan soha nem látott történetek keringenek az egészségügyi tapasztalataikról az embereknek, hogy egy némelyik annyira hajmeresztő, vagy épp felháborító, hogy az ember el sem hinné, ha nem vele történne meg.

Egy nemrég megtörtént este most nem csak felborzolta a kedélyeket, de újra rámutatott arra, hogy mennyire tarthatatlan a helyzet!

Ugyanis közel 5 órán át várakoztattak egy 96 éves időt és beteg nénit az ügyeleten.

Az 5 órás várakozás még egy fiatal, ereje teljében lévő felnőttnek is megerőltető lenne mind fizikailag mind lelkileg, azonban egy idős nőt ilyen hosszú időn keresztül váratni igazán elképesztő dolog.

A néni sírva fakadt, mert nem értette, miért bánnak így vele.

5 órán át várakoztattak egy 96 éves nőt az egyik budapesti kórház traumatológiai ügyeletének folyosóján – számolt be a Tények. Hosszú sorok álltak, az idős asszonyt megvizsgálták, majd ott felejtették. Az ápolók egyszerűen megfeledkezhettek a néniről.

Az idős néni nagyot szomjas volt, és fázott. A nővérek azonban ügyet sem vetettek rá, és egyáltalán nem foglalkoztak vele. Sőt, egy fiatal pár vett neki végül egy ásványvizet, valamint szereztek neki egy vastagabb takarót.

Eredetileg leesett az ágyáról, és ezért vitték be. Több nagyobb csatorna is megkereste a kórházat, ahol az eset történt, de nem reagáltak egyelőre a kérdésekre.

Ez a fajta iszonytató közöny sajnos egyre inkább jellemző az orvosok és a kórházak részéről, tisztelet a kivételnek.

OSZD MEG másokkal is!

hihetetlen szomorú egészégügy


Megtekintések száma: 194951





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet