Elképesztően furcsa a Big Bend látványterve

2017. március 25., szombat




Az épület a hosszúsággal helyettesíti a magasságot. Ezt mindenképp látnod kell!

Elképesztően furcsa a Big Bend látványterve

Még csak tervezőasztalon létezik New York - és talán a világ - leglátványosabb felhőkarcolónak ígérkezik.

Az épület tervezőmérnökei ugyanis úgy gondolták, hogy a magasságot talán érdemesebb lenne hosszúsággal helyettesíteni, ez pedig egy elképesztő tervet szült meg, ami egyben rendkívül merész koncepció is a képek alapján.

A terv nem másé, mint az Oiio tervezőirodáé, mely már korábban is több bámulatos épület tervével hívta fel magára a figyelmet. AZ biztos, hogy rendkívül egyedi tervezés, és nem csak elegáns, de igazán vakmerő is.

Azt azért nem mondanánk, hogy jól beleillene minden városképbe, és talán New Yorkhoz mérten is sok egy kicsit, de mindenképpen egyedülálló lenne a világon.

Ha megvalósul, a Big Bend biztos, hogy ilyen lesz. A Central Parkra néző torony hossza ugyanis 1,22 kilométer földtől földig, ez pedig jócskán ráver a jelenlegi rekordtartó, a dubaji Burdzs Kalifa 828 méteres magasságára.

A nagy kérdés az, hogy vajon New York város lakóinak tetszene-e egy ilyen épület, mely szerves részét képezné a városnak a jövőben.

Egyelőre még több technológiai kihívás is vár a tervezőkre, ugyanis egyelőre nem tudják egykönnyen megoldani az olyan liftek beszerelését, melyek egyszerre függőlegesen, és vízszintesen is tudnának közlekedni.

Ha azonban ezt a problémát is sikerül orvosolni, elméletileg zöld utat kaphat a projekt, és ha megépül, ez lehet New York - és a világ - legegyedülállóbb épülete.

OSZD MEG másokkal is!

hihetetlen hihetetlen helyek


Megtekintések száma: 465704





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet