Elképesztőt bukott az önparkoló csodaautó

2017. január 8., vasárnap




Filmbe illő jelenetsornak voltak tanúi a legfőbb befektetői, ezért is ennyire ciki az eset.

Egy kaliforniai cég eszméletlenül beégett nemrég, méghozzá olyan módon, hogy az már filmbeillő.

A Faraday Future már jó ideje tolja a marketinget a legújabb önparkoló autójához, amit szenzációs funkciókkal harangoztak be.

A Faraday Future úgy néz ki, mintha egyenesen egy film forgatásához készítették volna. Modern, látványos, és stílusos. Az önparkoló funkciójáról pedig azt beszélték, hogy egyedülálló technológiával van hajtva.

Nemrég a CES szerették volna bemutatni az autó speciális önparkoló trükkjét, azonban ez csúfosan leszerepelt, méghozzá igen látványosan.

A funkció pedig nagyszerűen hangzik: Egyszerűen meg kell nyomni a gombot az ajtón, az autó pedig leparkolja önmagát. Fel is hívták a színpadra Jia Yuetinget, a cég legnagyobb befektetőjét, hogy tessen kipróbálni a varázslatot.

Jia megnyomta a gombot, és várt. Aztán tovább várt. A feszültség tapintható, mint egy Tarr Béla filmben. De végül a szereplők feladják, az autó nem parkol önt.

Ez óriási érvágás most a cégnek, ugyanis ez volt az első fontos élő bemutatója, ráadásul a cég tulaja volt az az illető, aki elszenvedte ezt a látványos beégést.

A Faraday Future egyik mérnöke, Nick Sampson azzal próbálta utólag megmagyarázni az épület tetején lévő szerkezetek akadályozták az autó szenzorait.

Bár az autó utólag később leparkolt, méghozzá tökéletesen, azonban a kezdeti súlyos baki alaposan rányomta a bélyegét az egész bemutatóra.

Ha te is cikinek találtad, OSZD MEG másokkal!

tudomány technológia technika humoros


Megtekintések száma: 29399





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet