Elkezdődött a vírus tombolása: halálos áldozatok már Kínán kívül is!

2020. február 2., vasárnap
Belehalt a tüdőgyulladást okozó koronavírus fertőzésébe egy 44 éves vuhani férfi a Fülöp-szigeteken, ezzel hivatalosan is regisztrálták az első, Kínán kívüli halálesetet, melyet bizonyítottan a járvány okozott 

- írja a hvg.hu.

A koronavírusnak már 305 áldozata van, több mint 14 ezer fertőzött, és mindössze 340 gyógyult beteget regisztráltak eddig a Johns Hopkins Egyetem kutatói által készített valós idejű, interaktív térkép adatai szerint.

A hírt Francisco Duque, a Fülöp-szigetek egészségügyi minisztere vasárnap közölte.

Ez volt az első eset, hogy a járvány halálos áldozatot szedett Kína területén kívül, de valószínűleg nem az utolsó, ugyanis a férfi 38 éves élettársa szintén megbetegedett. 

A pár még január 21-én érkezett Hongkongból a Fülöp-szigetekre, mindketten a járvány gócpontjának számító közép-kínai Hupej tartomány székhelyének, Vuhan városának a lakosai.

(A legfrissebb hírek itt)

A manilai vezetés a bejelentést követően kiterjesztette a beutazási korlátozásokat a Kínából, valamint a két különleges státuszú közigazgatási területről, a Hongkongból és Makaóból érkező külföldiekre.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint eddig mindössze a két szóban forgó kínai állampolgárnál mutatták ki a vírust a szigetországban. 

A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság vasárnap reggeli legfrissebb összesítése szerint országosan 304 ember halt meg, és 14 380-an fertőződtek meg az új koronavírussal.

Csütörtökön az Egészségügyi Világszervezet (WHO) nemzetközi közegészségügyi vészhelyzetté nyilvánította az új koronavírus által Kínából indult járványt. Világszerte több mint tízezer fertőzést fedeztek fel több mint húsz további országban.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 9318

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet