Elkezdték tesztelni a jövő technológiáját Európában

2017. június 5., hétfő
A sikeres tesztek után mindenki élete átalakulhat.

Nemrég elkezdték építeni a Hyperloop körülbelül 30 méter hosszú próbapályáját Európában is.

A Hollandiában megépülő cső az Elon Musk által pénzelt és fejlesztett, a jövő közlekedési eszközének kikiáltott vákuumrendszerben közlekedő kapszula jellegű vonatának szolgál egyfajta tesztútként.

A Hardt Global Mobility nevű startup cég a BAM építési vállalattal együttműködve építette meg azt a 30 méter hosszú és 3,2 méter átmérőjű acélcsövet, ami a szakemberek szerint segíteni fogja a nagysebességű kapszulás szállítási rendszer kifejlesztését.

Eredetileg az egészet még 2013-ban a Tesla motors és a SpaceX atyja, Elon Musk találta ki.

A rendszer lényege az, hogy légpárnákon lebegő kapszulák közlekednének egy hatalmas csőben, melyben szinte vákuum szerűen tudna suhanni a szerkezet. A számítások alapján legalább 1126 kilométer per órás sebességre is képes lesz a Hyperloop vonata.

A lebegő mágnesvasút-technológián alapuló rendszer teljesen automata lenne és elektromos árammal működne.

A csőben lesz egy jármű, amely oda-vissza fog közlekedni az általunk használt levitációs, stabilizációs és biztonsági rendszerek révén. Ha a tesztek sikerrel zárulnak, hamarosan a kanyarodást és a sávváltást is tesztelni fogják újabb pályaszakaszokon.

Ezt követően 4 éven belül Párizs és Amszterdam között kiépülhet az első kereskedelmi útvonal is.

Hamarosan pedig mindenki élete megváltozhat ezáltal, mivel alapjaiban változtatja meg, forradalmasítja meg az egész tömegközlekedést a Hyperloop.

Sőt, az elemzők szerint még a hétköznapjainkra is hatással lesz, még azokéra is, akik nem fognak vele utazni. Ugyanis a jövőben több olyan ipari útvonal is létrejöhet, melyen ilyen Hyperloop rendszerrel szállítják majd a nyersanyagokat és az élelmiszert.

Mivel gyorsabb lesz, így költséghatékonyabb is, és egyes élelmiszerek ára csökkenhet a Hyperloop bevezetésének közvetett következményeként.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia technika hyperloop elon musk


Megtekintések száma: 292289

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet