Ellenőrző vizsgálatra érkezett, de valami olyat találtak a gyomrában, amit nem fogsz elhinni!

2017. január 3., kedd
18 év után egy rendkívül bizarr dologra bukkantak az 54 éves férfi hasában.

Az 54 éves férfi nemrégiben csak egy ellenőrző vizsgálatra érkezett. Éppen ugyanúgy, ahogyan azt máskor is tenni szokta, már majdnem 18 éve.

Pár hónappal a dolgok előtt volt egy komolyabb autóbalesete, ezért szükség volt némi beavatkozásra, és ezt szerették volna egy kontroll keretében ellenőrizni.

Azonban sem Ma Van Nhat, sem orvosai nem gondoltak arra, hogy mit fognak találni a férfi gyomrában.

Az ultrahangos vizsgálat során vették észre az orvosok, hogy gyomrától balra egy éles eszköz található. Egy második vizsgálat egyértelműen megállapította, hogy egy 15 centiméteres sebészi olló van a férfi testében

De vajon hogy került a férfi gyomrába egy ilyen eszköz? és hogyhogy nem okozott neki életveszélyes sérüléseket? És miért vették észre ennyire későn?Záporoztak az ügy kapcsán a kérdések. Ma Van Nhat úgy gondolja, hogy egy 1998-ban elvégzett operáció során kerülhetett a gyomrába a sebészi olló.

A kórházban akkor szintén egy súlyosabb autóbaleset miatt kellett őt megoperálni, és az orvosok a sietség hevében valószínűleg véletlenül benne felejthették a férfiben az ollójukat.

Azóta nem észlelt semmit, csak némi gyomorfájdalmat, amely fájdalomcsillapítók hatására sem múlt el, de emiatt nem fordult orvoshoz.

A férfit azonnal megműtötték, majd kivették belőle az ekkorra már erősen rozsdás ollót, melynek fogói már a környező szervekbe voltak ágyazódva.

Természetesen az ügy azonnal kivizsgálásért kiáltott, hiszen ez egy elég durva orvosi műhibának számít, ráadásul a betegnek csak szerencséje volt, hogy nem halt bele a szövődményekbe.

A Bac Kan tartományi kórház igazgatója elmondta, hogy mindent megtesz, amit lehet, de az orvosok szerint a kórházak nagyon ritkán őrzik meg 15 évnél hosszabb ideig a betegek kartonját.

Az 54 éves beteg csodával határosan egy kis gyomorfájdalommal megúszta, de lehetett volna jóval súlyosabb baja is, és ha néhány hónappal, vagy évvel később ment volna el kontrollra, talán sohasem derül ki, és váratlanul meghalt volna.

érdekes érdekesség orvostudomány bizarr


Megtekintések száma: 21257

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet