Elon Musk 12 jóslata a jövővel kapcsolatban!

2017. december 13., szerda
Nem akármilyen víziója van. Szerinted melyik válik valóra?

Pontokba szedve mutatjuk be, hogy Elon Musk milyen nagyszabású, jövőbeli revolúciókat jósol a technológiában és az iparban.

Ezek között lesz olyan, ami ma még szinte hihetetlen, már-már sci-fi. A kérdés az, hogy vajon mik azok, amik megvalósulnak.

Ha a milliárdos zseni számításai bejönnek, és minden jóslata valóság lesz, akkor egy hátborzongatóan újszerű világban fogunk élni.

1. Az ÖSSZES közlekedési eszköz elektromos elven fog működni.

2. Egy évtized múlva az USA autóinak fele elektromos lesz ily módon.

3. 20 év múlva az őrvezető autók már megszokottak lesznek az utákon, mint ma az érintőképernyő mobiltelefonok az emberek között és a társadalomban.

4. Ebből adódóan az ilyen autóknak nem is lesz kormánya, mivel alapvetően nem kell majd őket vezetni.

5. Az önvezető autók miatt nagyon sokan lesznek munkanélküliek, milliók veszítik majd el világszerte a munkájukat.

6. Alapjövedelem lesz a Földön, számos társadalomban. A robotok terjedése miatt olyan nagy lesz a munkanélküliség, hogy egyszerűen szükség lesz rá.

7. 2025-ben ember fog a Marsra lépni, ekkor történik meg az első emberes Mars utazás.

8. A mesterséges intelligencia a jövőben sokkal nagyobb fenyegetéssé válik majd, mint bármilyen fegyver a világon, az atombombát is beleértve.

9. Elon Musk szerint emiatt fog kirobbanni majd a harmadik világháború.

10. Ez pedig úgy csúcsosodik ki, hogy a gyilkos robotok idővel hatalmas apokalipszist hozhatnak az emberiségre. Musk szerint óriási fenyegetést jelent, hogy vannak robotok, amelyek néhány óra alatt megtanulnak járni a semmiből.

11. Alagutak fogják megreformálni a tömegközlekedést a jövőben. Nem csak a Hyperloopra gondol, hanem földalatt húzódó gyalogos utakra, liftrendszerekre is, melyeket a cégei fejlesztenek.

12. És végezetül Elon Musk azt jósolja, hogy az emberi faj túlélésének elengedhetetlen momentuma az, hogy valamennyire, tehát részben mi magunk is robotokká váljunk. Bővíthető lenne a memória, és bizonyos problémák megoldása felgyorsulna. Csakis ebben lát kellő fantáziát a jövővel kapcsolatban.

Szerinted melyik valósul majd meg?

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia technika az emberiség jövője


Megtekintések száma: 133763

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet