Elsavasodnak az óceánok és fogy belőlük az oxigén, a Földet is "megfojthatják"!

2019. augusztus 30., péntek




A magasabb légköri szén-dioxid szint az óceánok vizének savasodását is eredményezi, s ez például a mészvázat építő élőlények vázának gyengülésével jár.

Egy most, a Nature Climate Change szakfolyóiratban megjelent kutatás szerint a kovavázat építő algák, a diatómák életét is negatívan befolyásolja.

A szén-dioxid mennyisége már most mérhető savasodást idézett elő, s a becslések alapján ez jelentősen nőni fog a közeli jövőben.

A Föld állapotát nagyban határozhatja meg a jövőben az, hogy pontosan mi is zajlika világóceánokban.

Nem elég, hogy az elmúlt évtizedekben elkezdtek felforrni és ugyebár savasodni, emellett a mikroműanyag szennyezés is globális szintű katasztrófát eredményezhet.

Az elmúlt 15 év halpusztulása drámai mértékű, a túlhalászatoz már nem is említve...

A Titokterminál már korábban is írt például arról, hogy a Balti-tengeren egy olyan ökológiai és természeti katasztrófa van készülőben, mely megindíthatja a kihalási dominót a vízi élővilágban.

Erről ide kattintva olvashatsz bővebben.

Ehhez még hozzájön a rengeteg káros emberi tevékenység, mint a már említett túlhalászat, a vadászatok, vagy épp az olajszennyezés.

Az Csernobil óta bekövetkezett valaha volt legnagyobb atomkatasztrófaként emlegetett Fukusimáról már nem is beszélve...

Láthatóan nagy a baj,a tudósok szinte már havonta rendeznek nemzetközi konferenciákat azért, hogy felhívják a világ figyelmét a kritikus állapotokra.

Ha az óceánok végleg elsavasodnak és elhalnak, akkor a Föld légkörének oxigén aránya 50%-kal is csökkenhet. Vagyis leegyszerűsítve sokkal nehezebben kapunk majd levegőt, és emberek milliárdjai fognak fuldokolni.

OSZD MEG másokkal is!

katasztrófa tudomány tömeges kihalás kataklizma


Megtekintések száma: 51144





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet