Eltávolítja a keresztet a Vöröskereszt, hogy befogadóbbá váljon!

2017. december 5., kedd




Ilyen még nem volt, ez már tényleg durva!

Európában újabb bohózat - vagy inkább őrület - történt. Egyre inkább afelé tendálnak egyes európai szervezetek, hogy minél befogadóbbá váljanak az ide beáramló migránsokkal szemben.

Most a Vöröskeresztről van szó, ugyanis a szervezet fő vezetői megdöbbentő kéréssel fordultak a tagokhoz, különösen a belgiumi leányszervezet.

Elmondták, hogy jólenne, ha az irodáikból eltüntetnék a különféle, kereszteket ábrázoló feszületeket.

A Vöröskereszt országon belüli szervezetei e-mailen kaptak utasítást a szervezet provinciális bizottságától arra, hogy távolítsák el az összes feszületet – írja a belga sajtó.

A szervezet egyik helyi vezetője, André Rouffart szerint a kéréssel a „Vöröskereszt elveit tartják tiszteletben”, és kiiktatják a faji vagy vallási alapon történő megkülönböztetést. - számolt be róla a VilágLátó HírMagazin is.

Ezt követően azonnal ki is tört a botrány a szervezeten belül, és rengeteg önkéntes adott hangot negatív véleményének.

A legtöbben amellett álltak ki, hogy mindennek olyannak kéne maradni, amilyen eddig volt, és nem nekik, és Európának kellenek másokhoz alkalmazkodniuk.

Hittük volna, hogy eljutunk majd egyszer oda, hogy Európában a Karácsonyi Vásárt Téli örömöknek kell hívni, szintén a bevándorlók miatti szolidaritásból?

Ez tehát nem az első ilyen agymenés... Korábban a brit Vöröskereszt vezérigazgatója vélekedett úgy, hogy a Vöröskeresztnél fennáll a „veszélye” annak, hogy „összetévesztik egy keresztény szervezettel”, és emellett „nem annyira sokszínű” a Vöröskereszt.

Sokak szerint ez nem csak hatalmas botrány, de a keresztény eszmék csaknem teljes feladása. 

Ezt pedig az alapvetően sok ezer éven át keresztény Európa nem adhatja fel ennyire könnyen...

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség bizarr európa politika botrány felháborító


Megtekintések száma: 33313





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet